1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ​​​​​​​Pazar'da Kaymakam Terzi ve Başkan Basa ücretsiz maske dağıttı
​​​​​​​Pazar'da Kaymakam Terzi ve Başkan Basa ücretsiz maske dağıttı

​​​​​​​Pazar'da Kaymakam Terzi ve Başkan Basa ücretsiz maske dağıttı

Pazar'da Koronavirüs (Covid-19) salgınından, toplumumun korunması kapsamında İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi ve Belediye Başkanı Ahmet Basa tarafından esnaflar ile vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirildi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar’da esnaf ve vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı başlatıldı.

maske5.jpg

Vatandaşların e-devlet üzerinden ücretsiz maske talepleri ve maskelerin parayla satılamayacağı yönünde alınan kararlardan sonra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı uhdesinde başlatılan kampanya ile maskelerin bizzat vatandaşlara elden ücretsiz dağıtılmaya başlandı.

maske8.jpg

Pazar kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye başkanı Ahmet Basa ve diğer ilgililer esnaflarla vatandaşlara tek tek maske dağıtmaya başladı.

maske7.jpg

Kaymakam Terzi, dağıtımın devam edeceğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Pazar ilçemizde, ücretsiz maske dağıtımımız devam ediyor. İnşallah tüm vatandaşlarımızın evde kalmalarını temenni ediyoruz. Öncelikle ücretsiz maskeler e-devlet uygulamasından yapılan başvurularla PTT üzerinden vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır. Bunun yanında ücretsiz maskeler, Cumhurbaşkanlığımız tarafından bizlere günlük iletilecek ve dağıtımımızı devam ettireceğiz.  Yine VEFA Sosyal Destek hatlarımızdan dağıtımımız devam edecek. Vatandaşlarımız, bağlı bulundukları muhtarlıklardan da taleplerini ulaştırıp ücretsiz maskelerini alabilirler.“ dedi.

maske6.jpg

Başkan Basa da esnaf ve vatandaşlara maske dağıtımının devam edeceğini ifade ederek, “Bugün itibariyle esnafımız ve vatandaşlarımıza maske dağıtımı başlamıştır. İnşallah birkaç gün içinde eczanelerimizden de bedava dağıtıma başlanacak” diye konuştu.  

maske4-001.jpg

Maskeleri alan vatandaşlar da teşekkür ederek yaşanan salgın sıkıntısının kısa sürede sona ermesi dileklerini ilettiler. 

maske3.jpg

MASKE KULLANIM UYARISI
Bu arada Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi aldığı kararla maske kullanımı ve temizlik konularında da bir dizi karar aldı.

maske1-002.jpg

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında üyelerin iştiraki ile toplanarak şu kararları aldı: 1-Tek kullanımlık maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyen malzeme atıklarının yönetimine ilişkin Covid-19 tedbirleri kapsamında 07.04.2020 Tarihli 2020/12 Sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genelgesi hükümleri doğrultusunda etkin bir yönetim için İlimizde, “vatandaşlarımızın maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyen malzemelerini gelişi güzel sokağa veya herhangi bir yere bırakmamaları, seyir halindeki araçlarından atmamaları, usulüne uygun çöp toplama yerlerine bırakmaları” ; bu hükme aykırı davrananların birinci ihlalde kabahatler kanunu m.41/1’e göre ikinci ve daha sonraki ihlallerde kabahatler kanunu m.32/1 başta olmak üzere meri mevzuata göre öngörülen kademeli ağırlaştırılmış idari para cezası yaptırımlarına muhatap kılınmasına, konunun Emniyet, Jandarma, Zabıta birimlerince takibine ve gereğinin kanunen yetkili kolluk birimince yapılmasına;
2-İlimizde açıkta ürün satışı yapan ve eski eşya satıcılığı yapan (alan ve toplayan) vatandaşlarımızın mutlak suretle çalışırken maske takmaları, dezenfektan veya kolonya bulundurmaları, sattıkları (veya topladıkları) ürünlerin üstünü şeffaf bir örtü ile kaplamaları ve her alış-veriş öncesi müşterinin ve kendi ellerinin el dezenfektanı veya kolonya ile dezenfekte etmeleri, satışlarda en az 3 adımlık sosyal mesafenin korunarak işlem yapılması, eldiven takılsa bile eldiven üzerinden bu dezenfektasyon işlemine dikkat edilmesine (iş türüne göre eldiven kullanan kişilerin günde en az 3 kez eldiven değişimi yapması), konunun belediyelerce takibi, duyurulması, uygulaması ve düzeninin teminine; oy birliği ile karar verilmiştir.

maske2-002.jpg

galeri.gif

..:: VIDEO ::.. ..:: VIDEO ::.. ..:: VIDEO ::.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum