1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'DA KİVİ ALIM FİYATLARI AÇIKLANDI
PAZAR'DA KİVİ ALIM FİYATLARI AÇIKLANDI

PAZAR'DA KİVİ ALIM FİYATLARI AÇIKLANDI

Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Memoğlu 1-2 gün içinde kivi hasadına başlayacaklarını ifade ederek fiyatların da belirlendiğini söyledi.

A+A-

Rize Ziraat Odası’nda yapılan kivi şeker ölçümleri sonucunda Rize ve çevresinde kivi hasat tarihi en erken 10 Kasım olarak belirlenirken, kar yağışı ve havaların soğumasıyla bu tarihin 5 gün geri geleceği ifade edildi.

mustafamemoglu.20130518133157.jpg

Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Memoğlu, birlik üyelerinin hasat ettikleri kivilerin tamamını anlaşma yaptıkları Pazar Tarım Kredi Kooperatifi ve özel sektörden bir tüccarla birlikte alacaklarını, üyelerin mağdur olmayacağını söyledi.

Bu yıl kivi fiyatını Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon bölge başkanlığının öncülüğünde Migros’la yapılan anlaşmalar doğrultusunda peşin olarak birinci sınıf 2 lira 60 kuruş, ikinci sınıf 1 lira 65 kuruş şeklinde belirlediklerini söyleyen Pazar Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Memoğlu, birlik üyelerine kasa dağıtımına başladıklarını ve ilk güneşli günde de hasadın gerçekleşeceğini ifade ederek, “Bu yıl Pazar’da rekolte yüzde 40 düşük. Karadeniz’de ise bu oran yüzde 60’a kadar çıkıyor. Sanırım Çarşamba günü üreticilerimiz kivi hasadına başlayacak. Havaların soğuk gitmesi kivide şeker oranını yükseltti. Bu yıl biz Pazar’da Trabzon bölge birliğine bağlı Pazar Tarım Kredi Kooperatifi ve bir de tüccar ile anlaşma yaptık. Pazar’daki kivi hasadının yarıdan fazlasını birlik olarak satın alıp 5 gün içinde de parasını nakit olarak ödeyeceğiz.” dedi.

kivi3.20121201225105.jpg

Kendi üyelerine Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yapıldığından Pazar Tarım Kredi Kooperatifi ile yaptıkları anlaşma gereği sadece üyelerinin ürünlerini satabildiklerini ifade eden Memoğlu, “Öncelik Kivi Üreticileri Birliği üyelerinindir. Ödemeler beş gün içinde banka hesaplarına yatırılacaktır. Ürün alımları birlik öncülüğünde Tarım Kredi tarafından yapılacaktır. Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlik Eksperleri tarafından birliğe kayıtlı üyelere, Pazar Tarım Kredi Kooperatifinden de kasa dağıtacağız. Kasa ihtiyacı olan ve kivisini vermek isteyen üreticilerimizin Pazar Tarım Kredi Kooperatifine ve Kirazlık mahallesindeki caminin arka tarafındaki tüccar için açılan alım yerine müracaat etmeleri gerekiyor. Bu fiyatların oluşumunda destek sağlayan Başta Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Başkanı ve Bölge Müdürü ile Migros yetkililerine teşekkür ederim.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum