1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da 'kooperatifine sahip çık' çağrısı
Pazar'da 'kooperatifine sahip çık' çağrısı

Pazar'da 'kooperatifine sahip çık' çağrısı

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 27 Haziran 2019 Perşembe günü saat 10.00’da Kooperatif Düğün Salonunda yapılacak olağan mali genel kurulu öncesi üyelerden 'kooperatifine sahip çık' çağrısı yapıldı.

A+A-

Kooperatif üyesi, mali müşavir Osman Yılmaz Bal, her üyenin kooperatifine sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, “9 bin üyesi bulunan S.S.53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 2018 Yılı Mali Olağan Kongresi 27 Haziran 2019 Perşembe günü saat 10.00’da Kooperatif Düğün Salonunda yapılacaktır. Genelde hafta sonları yapılan kongrelerimiz hafta içi olması, ilçemizde anonslar yapılsa da, köylerde bulunan üyelerimize sosyal medya ve basın aracılığıyla duyuru yapma ihtiyacını duydum. Mali Olağan Kongresi’ni kısaca açıklayalım. Gündem maddeleri ile kooperatif yönetim kuruluna 9 bin üye adına yetki verilmektir. Üyesi Bulunduğumuz Kooperatifin; gelir – gider durumu (bilanço) gelirlerin tek tek açıklanması, market satışları, gübre satışları, faiz gelirleri ve benzeri gelir giderlerin açıklanması, elektrik giderleri, çalışan işçilerin maaş giderleri, yöneticilerin aldıkları maaşlar, kırtasiye giderleri ve benzeri aklınıza gelen her türlü giderler, yönetim tarafından açıklanacak, biz üyelere (genel kurul) sunulacak tarafımıza kabul edip etmediğimizi oylamaya sunacaklar. Oylama sonucu kabul veya ret edilecek, duruma göre yönetim ibra (aklanma) edilecektir.  Tahmini bütçe giderler açılacak, yeni dönem (2019) için yönetim yetki isteyecektir. Yeni dönem giderler artışları tek tek üyeler tarafından incelenmesi gerekmektedir. Biz üyeler bilançolar değerlendirelim. Bunlarla ilgili anlamayan üyelerimize bilgilendirelim. Her üye ne kooperatifte neler yapıldığını, nasıl işler yürüdüğünü birbirimizle iletişim haline geçerek bilgi paylaşımı yapalım. Gerçek doğru, güvenilir bilgiye ulaşalım. Kooperatif yetkililerinden isteyelim. Bilindiği üzere bir önceki yönetim kurulu açıklamış olduğu bilançonun ibra edilmediğinden çıkan sonuçlar her üye tarafından bilinmekte olup, mahkeme süreçleri ve kooperatifin mali durumu hayati önem taşıdığından her üyenin mutlaka toplantıya katılması, üyelerin ve kooperatifimizin menfaatine olacaktır. İlimizin saygın kooperatiflerinden, örneği az olan 53/8 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi dedikodulara, sağda solda, kahvelerde, çay ocaklarında, bilinçsizce, bilgi alınmadan söylentilere gerek kalmadan yine tekrar ediyorum lütfen perşembe günü mali olağan toplantısına katılmanız önemle rica olunur. Ne kadar çok katılım sağlanabilirse o kadar iyi sonuçlar alınır diye düşünüyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum