1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da koronavirüs fırsatçılarına karşı ilginç fikirler!
Pazar'da koronavirüs fırsatçılarına karşı ilginç fikirler!

Pazar'da koronavirüs fırsatçılarına karşı ilginç fikirler!

Tüm dünyada korkuya neden olan koronavirüs salgını, ilginç fikirleri de ortaya çıkarıyor. Pazar'da hem vatandaşlar hem de okullarda ilginç korunma yöntemleri geliştiriliyor.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Rize’nin Pazar ilçesinde koronavirüsle mücadelede maske sıkıntısının yaşanması, ilginç fikirleri de beraberinde getiriyor. 

İlçede manav işleten bir esnaf, portakal kabuğundan maske geliştirirken, bir okul müdürü de kolonyalı mendilden herkesin kolayca yapabileceği pratik maske yapımını uygulamalı olarak göstererek, videosunu da sosyal medyadan paylaştı.

maske2.jpg

Bayram Fener adlı manav, portakal kabuğundan yaptığı maske ile koronavirüs salgını nedeniyle artan maske fiyatlarına göndermede bulundu.

Portakalın koruyucu özelliği yanında kabuğunun da maske olarak kullanılabileceğini söyleyen Fener, “Bir anda fırsatçılar ortaya çıktı. Raflarda kolonya, maske kalmadı. Olan da fahiş fiyatlara satıyor. Portakalda c vitamini var. Kendisi de faydalı kabuğundan da maske olarak faydalanabiliriz. İsteyen kabuğuna kolonya döker öyle kullanır” dedi.

maske1.jpg

Pazar 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Öner Hatırnaz da öğrencilere kolonyalı mendilden maske yapma tekniğini öğreterek, pratiklerini geliştirdi.

Hatırnaz, uygulamalı olarak yaptığı kolonyalı mendilden maske videosunu da sosyal medya üzerinden yayınlayarak herkesin bu şekilde kolayca maske sahibi olup koronavirüsten korunabileceğini ifade etti.

..:: VİDEO ::.. ..:: VİDEO ::.. ..:: VİDEO ::.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum