1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da kurtuluş töreni
Pazar'da kurtuluş töreni

Pazar'da kurtuluş töreni

Pazar'ın düşman işgalinden kuruluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla bir dizi tören düzenlendi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı, 10 Mart Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda devam etti.

kurt1-004.jpg

Sabah saat 10.00’da Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Demirbaş, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla başlayan törende kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığına ait çelenkler Atatürk anıtı önüne konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenler 10.30’da 10 Mart Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda devam etti.

kurt6-002.jpg

Okuldaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, işgal ve kurtuluş yılları ile açıklamalarda bulundu.

urt5.jpg

‘Pazar’ın kurtuluşu Çanakkale’den başlar’ adlı gölge oyunu gösterisi, ‘Kurtuluştan günümüze Pazar’ adlı video gösterisi, atma türkü gösterisi ‘Vuslat zamanı’ ve 100. yıl cumhuriyet kadınları adlı video gösterisinin ardından ‘Vatan için’ isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Dereceye giren şiir ve kompozisyonun okunmasının ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halkoyunları gösterisi il program sona erdi.

kurt2-002.jpg

rt3.jpg

urt4.jpg

kurt7-001.jpg

kurt8-001.jpg

kurt9-001.jpg

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum