
Pazar'da Kutlu Doğum finali
Rizenin Pazar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile Müftülükçe düzenlenen Milli ve Manevi Değerlerimiz konulu bir konferans verildi.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla gündüz kan bağışı yapılan Pazar'da akşam da Mehmet Akif Pirim Kapalı Spor Salonu'nda bir dizi etkinlikle 'Milli ve manevi değerlerimiz' konulu konferans gerçekleştirildi.
Müftülük binası yanında gün boyu devam eden kan bağışına din görevlilerinin yanı sıra vatandaşlar da iştirak ettiler.
Akşam ise Pazar Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle organize edilen ve Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koç'un konuşmacı olarak katıldığı Milli ve Manevi Değerlerimiz konulu konferans Pazar Mehmet Akif Pirim Kapalı Spor Salonu'nda büyük bir katılımla gerçekleşti.
Pazar Mehmet Akif Pirim Kapalı Spor Salonu'nda saat 19.30'da başlayan programa İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, Pazar İlçe Müftüsü Kemalettin Aksoy, Rize Müftü yardımcısı Yahya Çankaya, ilçe müftüleri, din görevlilerinin yanı sıra daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile çoğunluğunu bayanların oluşturduğu büyük bir vatandaş topluluğu katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda din görevlisi Rahmi Çörek Kuran-ı Kerimdeki Hazreti Peygamber ile ilgili surelerden ayetler okudu. Daha sonra 8 yaşındaki Elif Kalender isimli kız çocuğu Sen Yoktun Sultanım adlı şiiri okurken, Salim Kambur ile Aykan Engin Medine'nin Yolları adlı ilahiyi seslendirdiler. Ayrıca Çayeli Müftülüğü ilahi gurubu da etkinliğe renk kattılar.
Günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Kemalettin Aksoy'un ardından Milli ve Manevi Değerlerimiz konulu konferansına geçildi.Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koç, son 20 yıldır her sene bu mevsimde Kutlu Doğum Haftası kutlamaları yapıldığına dikkat çekerek, Bu sene konu Milli ve Manevi Değerlerimiz oldu. Milletleri ayakta tutan unsurların başında hiç şüphesiz milli ve manevi değerler gelir. Din, dil, tarih, örf, âdet ve gelenekler, aile kurumu, bayrak, vatan gibi millî ve manevî değerler, birbirinden ayrılamayan ortak değerlerdir. Bunlar, milletlerin birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışma içerisinde yaşamasını, milli kimliğiyle tarih sahnesinde yer almasını sağlamaktadır. Dolayısıyla millî ve manevî değerler, millet ve toplumların hayat kaynaklarıdır. Tarihte en uzun kalan milletler, hiç şüphesiz millî ve manevî değerleri toplumsal yapısında en iyi şekilde barındıranlar olmuştur." dedi
"Örnek yaşantısında daima insanlığa huzur, mutluluk, yardımlaşma sevgi ve şefkatle yaklaşan ve güzel ahlak timsali olan Efendimizi kendimize rehber almamız gerektiğini hatırlatıyorum." diyen Doç. Dr. Ahmet Koç, "Ancak o zaman birbirimizi daha iyi anlayabilir, daha iyi anlaşabilir, karşılıklı olarak birbirimizin fikirlerine çok daha fazla saygı duyabilir ve çok daha fazla yardımlaşarak birbirimizin yarasına merhem olabiliriz. İnsanların en hayırlısı insana en faydalı olanıdır. İnanan insan dosdoğru olmalıdır. Kim bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş olur. Kim bir can kurtarırsa, tüm insanları kurtarmış olur şeklinde konuştu.
HABERE YORUM KAT