1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR’DA MAVİ YEMİŞ BEREKETİ
PAZAR’DA MAVİ YEMİŞ BEREKETİ

PAZAR’DA MAVİ YEMİŞ BEREKETİ

Pazarlı mavi yemiş (likapa) üreticisi Yusuf Çatan, 8 yıl önce DOKA teşviki ile örnek bahçe olarak başladığı mavi yemiş projesinde bugün 1,5 dönüm arazide yaklaşık 300 kilo rekolteye ulaştı.

A+A-

Bölgede likapa olarak adlandırılan mavi yemişi proje kapsamında geliştirdiğini ifade eden Çatan, “2012 yılında, 550 rakımdaki Irmak Köyü Yeşiltepe mevkiindeki yaklaşık 1,5 dönümlük arazimiz, DOKA tarafından örnek bahçe olarak kabul edildi ve mavi yemiş macerasına atıldık. Yükseklik bu ürünün kalitesini direkt etkiliyor. O dönemde DOKA 500 rakıma bile vize vermedi. Biz 300 fidan ile başlayıp bugün 700 fidana ulaştık ve yaklaşık 300 kilo ürün topluyoruz. Geçen her yıl fidanlarımız daha fazla ürün veriyor. Şu günlerde de hasada başladık. 1 ay meyve toplamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

yusufcatan01.jpg
 
Mavi yemiş üreticiliğinin zor ve meşakkatli bir iş olduğuna dikkat çeken Yusuf Çatan, “İlk günden beri işi profesyonel yapmak için çalıştık. Ziraat Mühendisi yeğenim İsmail Çatan, bu anlamda bahçemizin gelişmesi ve verimliliği noktasında bize destek oldu. Bizim en büyük avantajımız profesyonel çalışma ve arazimizin rakım değeri oldu.” dedi.

likapa2-003.jpg

Kilogramı 30 liraya satılan mavi yemişin kanser hastaları başta olmak üzere, tansiyon ve şeker hastaları tarafından özellikle tercih edildiğini belirten Çatan, “Birçok yerde kilosu 100 liradan satılıyor. Biz işin ticaretinde değiliz. Fiyatını da emeğimizin bir karşılığı olarak 30 TL olarak düşük tuttuk. Hedefimiz gelecek nesillere çayın yanında ek gelir sağlayacak bir ürün kazandırmak.” şeklinde konuştu.

Yusuf Çatan irtibat telefon: 0 535 223 65 13

likapa3-003.jpg

likapa4-002.jpg

likapa7.jpg

likapa6.jpg

likapa5-001.jpg

Yusuf Çatan irtibat telefon: 0 535 223 65 13

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum