1. HABERLER

  2. YÖREDEN ESİNTİLER

  3. Pazar'da microlight ile uçuş keyfi
Pazar'da microlight ile uçuş keyfi

Pazar'da microlight ile uçuş keyfi

Pazar’da, kanatlı ve motorlu hafif hava aracı olarak bilinen microlight ile uçuş keyfi yaşanıyor. İşte gökyüzünden Pazar'ın görüntüleri:

A+A-

Samsun'dan Pazar'a, PADOSK ekibinin davetiyle gelen havacı Tayfun Agay'ın, microlight hafif uçuş aracı; Pazarlılar'ın ilgi odağı oldu.

Pazar’da microlight keyfi yaşanıyor. Havacı Tayfun Agay’ın, Pazar Dağcılık Rafting ve Doğa Sporları Kulübü’ndeki arkadaşlarının davetiyle geldiği Pazar’da, kanatlı ve motorlu hafif hava aracı olarak bilinen microlight ile yaptığı gösteriler nefes kesti.

30833

Pazar Tünel Mevkii’ndeki sahil yolu tır parkındaki cepten havalan 2 kişilik microlight aracı, uçuş meraklısı Pazarlı vatandaşların ilgi odağı oldu.



Gün boyunca defalarca kalkış yapan araca binmek isteyen meraklı vatandaşları bir süre Pazar semalarında gezdiren Tayfun Agay, “Pazar’da arkadaşlarımın yanına geldim ziyarete. Gelmişken bir de uçalım dedik burada. MICROLIGHTımızı kurduk. Karadeniz otoyolunun kenarında çok güzel bir cep bulduk. Ekibimizdeki arkadaşlarla uçuş yapmak problem çıkarmıyor. Ancak, meraklı vatandaşlarımızın isteklerini, tedirgin olsak da kısmen yerine getirmeye çalıştık. 1985 yılında havacılığa başladım. 2003’den beri de yaklaşık 7 yıldır microlight ile uçuyorum. Bu araç, en az bir araba veya motosiklet kadar güvenli. Saatte 10 litre yakıt tüketiyor. 25 litre tankımız var. Yaklaşık 2,5 saat havada kalabiliyor. Saatte de 110 kilometre hız yapabiliyor” dedi.

30832

Microlight ile bir süre Pazar semalarında uçuş gerçekleştiren İsmail Soner Hatırnaz, yaşadığı heyecanı anlatırken, “Çok keyifli bir duygu. Pazar’ı gökyüzünden izlemek süperdi” ifadelerini kullandı.

30834

Havacı Tayfun Agay’ın bir süre daha Pazar’da kaldıktan sonra, davetli olduğu Arhavi Festivali’ne katılarak burada da gösteri yapacağı belirtildi.

vid.jpg PAZAR'IN HAVADAN GÖRÜNTÜSÜ:



fotogaleri.jpg GÖKYÜZÜNDEN PAZAR FOTOĞRAFLARI

30835

30836

30837

DİĞER FOTOĞRAFLAR EKLENECEK...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
23 Yorum