1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da muhtarlar dert yandı
Pazar'da muhtarlar dert yandı

Pazar'da muhtarlar dert yandı

Pazar ilçesindeki köy ve mahalle muhtarları, Rize Milletvekili, İlçe Kaymakamı ve İl Genel Meclisi Üyelerinin de katıldığı toplantıda dert yandılar.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar İlçe Kütüphanesi’ndeki toplantıya 50’nin üzerinde muhtar katıldı. Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyeleri, toplantıya katılan muhtarlarla sorunlarını masaya yatırdılar.
Siyasi Parti Temsilcilerinin de katıldığı toplantıda ilk konuşmayı yapan Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, KÖYDES kapsamında aşağıdan yukarıya doğru aciliyetine göre hizmetlerin paylaştırıldığını belirterek, “Bazı muhtarlarımız rakamlarla kendi köylerinin hizmetlerden eşit faydalanamadıklarını dile getiriyorlar. Biz her kuruşun hesabını yapıp hareket ediyoruz. Sahilden başlayıp ihtiyaç önceliğine göre hizmetleri paylaştırıyoruz. Ben karış karış Pazar’ın köylerini dolaştım. Muhtarlarımızın raporları ve bizim incelemelerimizin neticeleri doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bize gönderilen paralarda 65 milyonun hakkı olduğu bilinciyle adaletli bir paylaşım olması açısından çok dikkatli davranmaktayız” dedi.
 
Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu da yaptığı konuşmada KÖYDES ile sorunların mahallinde çözülmesinin amaçlandığını belirterek, “Bu proje sayesinde bizzat muhtarlar kendi sorunlarını takip edip çözümün de içinde pay sahibi yapılmışlardır. Bu proje kapsamında birçok köy şantiye olmuştur. Elbette ki hatalar da olabilir. Ancak genellememek lazım. Burada yaptığımız toplantıda herkes fikrini söyler bizler not alırız. Varsa daha iyisi elbette ki bu fikirler de dikkate alınır” dedi.
 
Toplantıda sıkıntılarını dile getiren Pazarlı Muhtarlar ise görevlerinin zorluğuna dikkat çekerek gerek maaşlarda ve gerekse özlük haklarında iyileştirmeler yapılması gerektiğini savundular. Pazar Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Avcı sıkıntılarını içeren bir dosyayı Milletvekili İmdat Sütlüoğlu’na vererek sorunlarının çözülmesini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum