1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da muhtarlara imar semineri
Pazar'da muhtarlara imar semineri

Pazar'da muhtarlara imar semineri

Pazar kaymakamlığında, kırsal alanda kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve mağduriyetleri önlemek amacıyla muhtarlara seminer verildi.

A+A-

NACİ GÜVEN
Pazar Kaymakamlığı tarafından Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda; kırsalda yaşayan vatandaşları yeni uygulamalardan haberdar etmek ve bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Akif Şahin, Rize İl İdare İmar Müdürü Rızvan Kadı, Harita Mühendisi Yasin Kavzoğlu, Mimarlar Metin Özdem ile Sertaç Alyıldız ve Pazar'ın Rize İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.
27606
Katılımcıların imar konusuyla ilgili bilgi vermesinin ardından muhtarların soruları cevaplandırıldı.
27607
Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, kırsalda düzenli yapılaşmaya geçilmesi için projenin önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Köylü vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve onlara alternatif çözümler üretmek amacıyla muhtarlarımızla bir araya geldik. Sağlıklı yerleşimler, sağlıklı şehirleşme ancak bir plan dâhilinde gerçekleştirilirse sağlıklı olur. Plansız ve programsız bir şekilde binaların inşa edilmesi hizmet sunumunda da ciddi sıkıntılar oluşturmaktadır. Biz de vatandaşımıza hem ön ayak olmak hem de kırsal alanda yapılaşmayı düzgün hale getirmek için bir semineri düzenledik.” dedi.
27611
Rize İl İdare İmar Müdürü Rızvan Kadı da yaptığı konuşmada, İmar Kanunu ve Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak uygulamadan yararlanmak isteyen köylülere her türlü desteğin verileceğini belirterek, “Kurallara uymayanlar hem para cezasına çarptırılacak hem de kaçak inşaatını yıkılacak. Plansız Alanlar Yönetmeliği'nin 57. maddesine istinaden köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılan konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılarda ise ruhsat ve yapı kullanma izne tabi tutulmuyor. Ancak bu binaların yapı projelerinin fen ve sağlık kurallarına uygun olduğuna dair valilikte görüşü alınması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
27610

27609

27608

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum