
Pazar'da okul öncesi konferansı
Pazar'da, okul öncesi eğitimin önemi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla velilere yönelik konferans düzenlendi.
NACİ GÜVEN
Mehmet Akif Pirim Spor salonunda gerçekleştirilen konferansta bir konuşma yapan Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, okul öncesi eğitimin, çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişmelerini destekleyen, kendilerini toplumun kültürel değerleri doğrultusunda en iyi biçimde yönlendiren ve ilköğretime hazırlayan bir eğitim süreci olduğunu söyledi.
Geleceğe yatırım yaptıklarını ifade eden Sezgin, ''Devam ettiğimiz yol, geleceğin Türkiye'sinde okuma imkanını elde ederek kendisini çağın gereklerine göre en iyi şekilde hazırlamış insanlar yetiştirecek. Bu amaca biz baş koyduk ve bu yolda yılmadan, yorulmadan devam edeceğiz'' dedi.

İki yılda okul öncesi eğitimi yüzde 26'dan yüzde 85'lere taşıdıklarını anlatan Sezgin, ''İnşallah önümüzdeki yıl yüzde 90'lara taşıyarak Rize'nin bu noktada birinci ilçesi olacağız. Bu sadece Rize'de değil bütün Türkiye'de, okul öncesi eğitimdeki en önemli orana ulaşmak demektir. Bizim ülkemizde okul öncesi eğitim maalesef geç verilmiştir. Bugün hükümetimizin de ortaya koyduğu hedefler yüzde 70'lerdir. Dolayısıyla biz bu mücadelede çocuklarımızı okula kazandırmak için, onlar gelmese de biz onlara giderek bu hedefi gerçekleştirmek zorundayız.'' diye konuştu.
Daha sonra Pazar Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Seda Şentürk Demir, okul öncesi eğitimin önemi ve yaygınlaştırılması konusunda velileri slaytlar eşliğinde bilgilendirdi.


HABERE YORUM KAT