1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da okul skandalı!
Pazar'da okul skandalı!

Pazar'da okul skandalı!

Rize'nin Pazar ilçesinde hayırsever işadamı tarafından okul yapılması için gönderilen 1 trilyona yakın para 9 aydır bekliyor; Devlet bağışlanan arsaya temel atamıyor!

A+A-

Para ve yer hazır, okul yapılamıyor!
Amerika’da yaşayan Pazarlı hayırsever işadamı Ali Rıza Sarıoğlu’nun, memleketi Rize’nin Pazar ilçesinde yaptırmak istediği okulun inşaatına 9 ay önce varılan protokole rağmen bir türlü başlanamıyor.

2 KÖY ARAZİYİ BAĞIŞLADI

Yaklaşık 9 ay önce işadamının vekil tayin ettiği yeğeni Şefik Sarıoğlu ile Rize Valiliğinde 480 öğrenci kapasiteli 16 derslikli okulun protokolü yapılmıştı. Yapılan protokol gereği Pazar ilçesinde arazi arama çalışmaları başlatılırken Hamidiye mevkiinde Derebaşı ve Ocak köyü muhtarlıkları kendilerine ait 4 bin 350 metrekarelik araziyi ihtiyar heyeti kararıyla okul yapımı için bağışladılar.
KIYI KENAR ENGELİ
22 Temmuz seçimleri öncesinde okulun temelinin atılması için yoğun bir trafik yaşanırken, seçimlerin akabinde işin sürüncemeye kaldığı belirtilirken bağışlanan arazi tartışma konusu yapılmaya başladı. 4 bin 350 metrekare alanın kıyı kenar çizgisi prosedürü ile 3 bin 150 metrekarelik bölümünün iptal olduğu ve okulun bu alanda yapılamayacağı gündeme getirilirken umutla temel atılmasını bekleyen vatandaşlar hayal kırıklığına uğradılar. Rizespor tesislerinde de aynı durumun gündeme gelmesine rağmen prosedürün işletildiğini söyleyen vatandaşlar, “Hayırsever parayı vermiş, köylü araziyi bağışlamış ama devlet okulu yapamıyor! Burada devletin problemin bir parçası olmadan çözüm ortağı olması gerekir. İstendikten sonra olmayacak bir şey yoktur.” Şeklinde tepkilerini ortaya koyuyor.
PARA DA YER DE GERİ GİDEBİLİR!
Devletin 9 aydır temel atamaması ise hem hayırsever işadamını hem de arsayı bağışlayanları hayal kırıklığına uğrattı. Okul yapımı için bağışta bulunduklarını ifade eden Derebaşı Köyü Muhtarı Şerafettin Demirci ile Ocak Köyü Muhtarı Ahmet Ali Başkan yaptıkları açıklamada bir an önce temel atılmazsa arsayı geri alacaklarını söylediler. İki muhtar yaptıkları ortak açıklamada, “Okul yapımı için arazi istenince Ocak ve Derebaşı köyleri ihtiyar heyetlerinin kararlarıyla araziyi bağışladık. Eğer kısa sürede temel atılmazsa yine aynı kararla araziyi geri alacağız. Bir açıklama bekliyoruz” ifadelerine yer verdiler. 
BAĞIŞ BAŞKA TARAFA KAYACAK
Bu arada arsayı bağışlayan hayırsever işadamının da gelişmeler karşısında hayal kırıklığına uğradığı ve birkaç gün içerisinde temel atılmaması halinde bankada bekleyen parayı başka bir amaçla kullanılmak için merkezi İstanbul’da bulunan ve Çayeli ilçesinde de bir şubesi açılan vakfa aktaracağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
28 Yorum