1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da okulların sıfır atık projesi
Pazar'da okulların sıfır atık projesi

Pazar'da okulların sıfır atık projesi

Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Necat Sağbaş Anadolu Lisesi ve Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Sıfır Atık” projesi kapsamında Geri Dönüşüm Kütüphaneleri düzenlenen program ile açıldı.

A+A-

Kullanılmayan buzdolabı, fırın, tekerlek, meyve kasaları, varil ve palet gibi atıl malzemeler dönüştürülerek kütüphanelere kazandırıldı.

okul9-001.jpg
 
Programa Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkan Vekili Dursun Güneş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük ve okul müdürleri katıldı.

okul8-001.jpg
 
“Geri dönüşüme destek geleceğe destek”
sloganından yola çıkarak atıl malzemeler geri dönüştürülüp ‘Sıfır Atık’ kütüphanesi oluşturulurken öğrencilerin tüketen çocuk görüntüsünden sıyrılmaları, üreten bireyler olmaları hedefleniyor.

okul7-001.jpg

Okul idaresinden yapılan açıklamada, “Okulumuzda atıl bulunan, depoda kullanılmayan malzemeler ile havaalanı inşaatından kalan ve civarda bulunan atık malzemeler temizlenerek yenilendi ve bambaşka ürünler elde edildi. Hem dekoratif hem de işlevsel hale gelen bu objeler kitaplarla buluşturuldu. Okulumuzun alt katında bulunan ve pek de kullanılmayan bu soğuk koridor öğrencilerimizin keyifle kaliteli zaman geçirebileceği sıcak bir mekâna dönüştürüldü.” ifadelerine yer verildi.

okul6-003.jpg

okul2-019.jpg

okul3-016.jpg

okul4-011.jpg

okul1-016.jpg

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız