1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da organik tarıma destek
Pazar'da organik tarıma destek

Pazar'da organik tarıma destek

Pazar Ziraat Odası ve Meslek Yüksekokulu'nun katkılarıyla, Derebaşı köyünde organik tarımın desteklenmesi konusunda vatandaşlar bilgilendirildi.

A+A-

Organik tarımın desteklenmesi amacıyla Rize’nin Pazar ilçesinde Ziraat Odası ve Meslek Yüksekokulu’nun katkılarıyla vatandaşlara seminer verildi.



26403
Derebaşı köyündeki toplantıya Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Turan Yüksek, Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Çorbacı, Pazar Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, Derebaşı Köyü Muhtarı Adem Taşkın, Sahil köyü Muhtarı Mustafa Memoğlu ile vatandaşlar katıldı.
26398
Derebaşı köyü camii önünde kurulan platformda dinleyicilere bilgiler sunan Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Turan Yüksek, Karadenizlinin en önemli nimeti olarak gördükleri toprağın yeterli şekilde işlenemediğini belirterek, “Daha modern tekniklerle, bilgiyle donanmış, nitelikli işgücü arzını sağlayarak, yörenin tarımsal getirilerine katkı sağlayacak çalışmalara elimizden geldiğince, bilgimiz ve imkânlarımızla destek vermek istiyoruz. Bu anlamda da sivil toplum kuruluşu olan Pazar Ziraat Odası ile çok yakın dirsek temasımız da devam ediyor. Bu konularda Başkan İnce'ye sorularınızı yöneltebilirsiniz. Ayrıca, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler konusunda Yardımcı Doçent Gülsüm Yaldız’a, Peyzaj ve Süs Bitkileri konusunda öğretim görevlimiz Mine Eyüpreisoğlu’na ve bana da toprak, iklim, ekoloji ve yetiştiricilikle ilgili merak ettiğiniz her konuda soru sorabilirsiniz” dedi.
26399
Vatandaşların tohum ve fidanlarla ilgili sorularını cevaplandıran Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, fakülte ile birlikte ortak hareket edeceklerini belirterek, “Yakında fakülteye yeni bir öğretim görevlisi geliyor. Onlarla temasa geçerek tohum ve fide üretimi konusunda koordineli bir çalışma yapıp üreticilerimizi bilgilendireceğiz.” dedi.
26400
Üreticilerin, diken zehriyle ilgili sorularını da cevaplandıran İnce, “Ziraat Odası olarak arıcılık yapan arkadaşlarımızın uyarısı üzerine 3 yıldır diken zehrini satmıyoruz. Yine de bizim satmamamız yeterli değil. Başka yerlerde satılabiliyor. Ancak, bunun satışını engellemek valilik talimatıyla olur diye zannediyorum.” şeklinde konuştu.
26401
Bölgede tarımsal ürünlerin kullanımıyla ilgili yanlış gelenekler olduğunu ifade eden Pazar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Gülsüm Yaldız da toplantıya katılan vatandaşların soruları üzerine yaptığı açıklamada, “Örneğin ıhlamur bitkisinin gerek toplanma zamanı ve gerekse kullanımında yanlış uygulamalar yapılıyor. Ihlamur kaynatılarak, uzun süre bekletilerek tüketilmez. Antioksidan özelliği bulunan ıhlamurdan sağlıklı şekilde faydalanmak için kaynamış suya konulup 5 dakika demlendikten sonra içmek gerekiyor.” dedi.
26402
Toplantıda üreticiler ayrıca; çay ve kivi üretimi ile pazarlama konularında fikirlerini dile getirerek, destek istediler.

vid.jpg HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum