Pazar'da şehitleri anma gecesi
Pazar ilçesinde tertiplenen Çanakkale Şehitlerini anma gecesinde salon tıklım tıklım dolarken katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.
Abdullah UZUN - Çanakkale Zaferi’nin 92.yıl dönümü dolayısıyla Pazar ilçesinde de Diyanetsen temsilciliği tarafından bir anma gecesi düzenlendi.
Pazar Belediyesi Kültür salonunda gerçekleştirilen anma gecesine Diyanet camiası, siyasi partilerden Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Ahmet Basa, bazı muhtarlar ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.
Toplantı, şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Diyanetsen Pazar Temsilcisi Cemal Taşçı katılımın üst seviyede olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek,
“Bu salonu boş yer kalmamacasına dolduran herkese teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin anısını yaşatma adına ortaya konulabilecek en güzel irade bu olsa gerek” dedi.
Daha sonra Pazar Müftüsü Kemalettin Aksoy gece ile ilgili anlamlı ve duygulu konuşma yaparak katılımcılardan büyük alkış aldı.
Gece, Kur’an-ı kerim okunmasıyla devam etti.
Pazar Merkez Gülbahar Hatun Camii imamı İbrahim Pişkin ve ardından da Rahmi Çörek hoca tarafından Kuran-ı kerim'deki şehitler için yer alan ayetlerden bir demet sunuldu. Pazar Zaman Gazetesi temsilciliği tarafından hazırlanan Çanakkale şehitlerine ait slayt gösterileri esnasında Merkez Gülbahar Hatun Camii imamı Ümit Bülbül hocanın okuduğu duygu dolu şiir katılanların gözlerini yaşarttı. Öğrenciler tarafından İstiklal şairi M. Akif Ersoy’un şiirlerinin okunmasıyla devam eden gecede Rize İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç Dr. Ahmet Özdemir ve Doç. Dr. Yunus Macit da birer konuşma yaptılar.
Hazreti Peygamberin hadislerinden şehitlik için örnekler veren konuşmacılar daha sonra Çanakkale şehitlerinin mücadele azmini dile getirdiler.
“Ey Müslüman öyle yaşa ki; seni öldürmeye gelen sende dirilsin” sözü katılımcılardan alkış aldı.”
“Çanakkale savaşı öyle bir günde bitmiş bir savaş değildir.” diyen Doç Dr. Ahmet Özdemir “Tam 10 ay süren bu savaşta Çanakkale’nin geçilmezlik destanı yazılmıştır. Gazetelerde gördüğünüz iki meçhul gencin resmi ne devlet ne de Genelkurmay arşivinde bulunmuyor. Bunlar Osmanlı postacılarıdır. İki Alman gazeteci bu resimleri çekerek Berlin arşivine götürmüştür. Biz bu resimleri o arşivden aldık. Ekmek yerine kavrulmuş un yenilerek bu savaş kazanılmıştır.” dedi.
HABERE YORUM KAT