1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da Sıfır Atık Kütüphanesi hizmete açıldı
Pazar'da Sıfır Atık Kütüphanesi hizmete açıldı

Pazar'da Sıfır Atık Kütüphanesi hizmete açıldı

Kullanılmayan buzdolabı, fırın, tekerlek, meyve kasaları, varil, palet gibi atıl malzemeler dönüştürülerek kütüphane kuruldu.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulunda Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" ve "Sıfır Atık" projelerinin birlikte hayat bulduğu Sıfır Atık Kütüphanesi hizmete açıldı.

ktph7.jpg

Açılışa; Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Pazar İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Özbek, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Evren Görmüş de katıldı. 

ktph6.jpg

Kütüphane kurmak için toplanan atık malzemeler atölyelerde idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından işlenerek çalışmalara başlandı. Kullanılmayan paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kâğıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri "Sıfır Atık" projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler tarafından dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hâle getirildi.

ktph5-001.jpg

Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, öğrencileri tebrik ederek, yapılan çalışmanın anlamlı olduğunu söyledi.

ktph8.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen de yaptığı konuşmada "Geri dönüşümün etkin kullanımına çok güzel bir örnek teşkil eden sıfır atık kütüphanemiz öğrencilerimizin hizmetine girmiş bulunmakta. Çevreye duyarlı, israfa karşı, okuyan ve kendini geliştiren öğrencilerimiz ile onların destekçisi öğretmen ve idarecilerimizin bu girişimlerini tebrik ediyorum. Bu projenin başlatılmasında büyük katkıları olan Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye de buradan saygılarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

ktp1-009.jpg

Okul müdürü Mustafa Duran ise katılımcılara teşekkür ederek, “Geri dönüşüme destek, geleceğe destek sloganından yola çıkarak atıl malzemeler geri dönüştürülerek bir sıfır atık kütüphanesi oluşturulmuştur. Bu kütüphanenin asıl amacı; öğrencilerimizin tüketen çocuk profilinden sıyrılmalarını sağlayıp, üreten bireyler olmalarına basamak sağlamaktır. Kullanılmayan buzdolabı, fırın, tekerlek, meyve kasaları, varil, palet gibi atıl malzemeler dönüştürülerek kütüphanemize kazandırılmıştır. Öğrencilerimizin nezih bir ortamda okuma alışkanlıklarını arttırmak hedeflenmektedir. Her türlü atık malzemelerin de kullanılabileceğini göstermek istedik.” dedi.

ktph4-001.jpg

ktph3-001.jpg

ktph2-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız