1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da sigara yasağı anlatıldı
Pazar'da sigara yasağı anlatıldı

Pazar'da sigara yasağı anlatıldı

Rize İl Tütün Kontrol Kurulu’nun Pazar ilçe Denetim görevlileri 19 Temmuz’da başlayacak yasak ve cezalar hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor.

A+A-

NACİ GÜVEN
19 Temmuz tarihinden itibaren uygulamaya girecek ve cezai müdahalelerin uygulanacağı kapalı alanlarda sigara yasağı ile ilgili bugün Pazar ilçesindeki lokanta, kahvehane, kafeterya ve eğlence mekânlarında bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Rize İl Tütün Kontrol Kurulu’nun Pazar ilçe Denetim görevlisi Çetin Bayraktar, 19 Temmuz tarihinde başlayacak olan sigara yasağı ile lokanta, kahvehane, birahane, kafeterya ve eğlence mekânları gibi yerlerde tütün ve tütün ürünlerinin tüketilemeyeceğini ve buna uymayanlar hakkında cezai müeyyide uygulanacağını söyledi.
22195
19 Temmuz tarihinden itibaren sigara içilecek alanların daralacağını söyleyen Bayraktar, “Lokanta, kahvehane, kafeterya ve eğlence mekânları gibi yerlerde tütün ve tütün ürünleri 19 Temmuz’dan itibaren tüketilemeyecek. Bunun için Rize’de kurulmuş olan İl Tütün Kontrol Kurulu, yapmış olduğu toplantılarda bir takım karalar aldı. Bu kararlardan bir tanesi de Denetim Ekiplerinin oluşturulması ve sayılarının artırılmasıdır. Denetimlerde; kolluk kuvvetleri, merkezlerde emniyet kuvvetleri (polisler), beldelerde jandarma, belediye mensuplarından zabıta memurları ceza verebilme yetkisine sahip olan kişilerdir. Eğer kişi içilmemesi gereken yerde sigara içiyorsa özel hukuk kişilerine ait bir yer ise burası bunun cezası kolluk kuvvetleri tarafından kesilir. Kabahatler kanununa göre de belediye zabıta memurları izmaritlerin yerlere atılması durumunda 25 TL ceza verebiliyor. Polis ise sigara içen kişiye 69 TL ceza kesebiliyor. Eğer işyeri sahipleri kendi işyerlerinde içilmesine izin veriyorlarsa 560 TL’den başlayıp, 5 bin 600 TL’ye kadar büyüyebilen para cezalarını kesebiliyorlar. Bu ceza denetim ekipleri tarafından Sağlık Müdürlüğü’ne işlemle ilgili bilgi verdiğinden sağlık müdürlüğü belediye başkanlıkları ile yazışmalarını yaparak cezayı belediye encümeni veriyor. Uyarı yazıları yazılması gerekiyor. Kamu binalarında olsun, özel işyerlerinde olsun uyarı yazılarının asılması gerekiyor. Uyarı yazılarının olmaması durumunda ise bin 120 TL para cezası ile cezalandırılıyor. Bunun cezasını ise mahalli mülki idari amirleri tarafından verildiğini bilmemiz gerekiyor.” diye konuştu.
22196

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum