1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da sokak köpekleri rehabilite ediliyor
Pazar'da sokak köpekleri rehabilite ediliyor

Pazar'da sokak köpekleri rehabilite ediliyor

Pazar'da başıboş gezen köpekler Pazar Belediyesi tarafından rehabilitasyondan geçiriliyor.

A+A-

Pazar Belediyesi, başıboş sokak köpeklerinin hastalıklardan korunması ve etrafa zarar vermemesi için bir dizi çalışma başlattı.

kop1-015.jpg

Veteriner Hacer Sarı Ünlü, hayvansever Fatma Uc, zabıta Kadir Aşkın Erol ile belediye ekipleri tarafından, ilçede başıboş gezen sokak köpekleri takibe alınarak, uyuz ve diğer hastalıklarla ilgili kontrolleri gerçekleştirildi.

Aşıları yapılan köpekler kayıt altına alınarak yeniden kontrol edilmek üzere salıverildi.  

kop4-008.jpg

Hayvanların kümeleştiği havalimanı inşaatı civarı ve sokak aralarında yapılan çalışmalarda gün içerisinde 20’ye yakın köpeğe müdahalede bulunulduğu belirtildi.

kop3-010.jpg

Yine Pazar Çay Fabrikası önündeki su kanalına düşerek ayağından yaralanan bir köpek de ihbar sonrası belediye ekiplerinin müdahalesiyle tedavi edilerek geçici barınakta gözlem altına alındı.

kop2-016.jpg

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, sokak köpeklerinin birçok bölgede önemli bir sorun olduğunu ifade ederek, ilçede de özellikle dışarıdan getirip bırakılan hayvanlar nedeniyle zaman zaman kümeleşmeler oluştuğuna dikkat çekti.

Başkan Basa, havalimanı etrafına bırakılan köpeklerin burada trafiği de tehlikeye düşürdüğünü ifade ederek, belediye olarak kendi ekipleri ve gönüllü hayvanseverlerle ortak hareket ederek çalışma yürüttüklerini söyledi.
 
Yapılan çalışmalarla birçok sokak hayvanının rehabilite edildiğini belirten Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, bu konuda hayırsever iş adamları ve gönüllü hayvanseverlerin de konuya duyarlı yaklaşım gösterdiklerini, yem katkısı sunduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum