1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da sorumlu gençler, başıboş sokak hayvanlarına yem dağıtıyor
Pazar'da sorumlu gençler, başıboş sokak hayvanlarına yem dağıtıyor

Pazar'da sorumlu gençler, başıboş sokak hayvanlarına yem dağıtıyor

Pazar ilçesinde bir grup genç, kendi imkanlarıyla aldıkları yemleri, sokaklarda yaşayan hayvanlara dağıttı. Gençler videoya kaydettikleri görüntüleri de paylaşarak sosyal sorumluluk hatırlatmasında bulundu:

A+A-

Rize'nin Pazar ilçesinde sokak hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak için gençler seferber oldu.

yem2-005.jpg

Bir grup Pazarlı genç, hazır yemleri ilçede başıboş sokak hayvanlarının bulunduğu alanlara dökerek, örnek bir çalışmaya imza attı. 

yem1-005.jpg

İnsanların evlerinde kalmaya başlamasıyla sokakta kuşların, kedi ve köpeklerin alışık düzenlerinin bozulduğuna dikkat çeken gençler, kendilerinin bu şekilde bir katkı sağladığını, herkesin farklı yöntemlerle bu olaya çözüm sunabileceğini ifade etti.
 
Hayvanlara yem dökerken duygusal anlar yaşadıklarını söyleyen gençlerden Osman Şimşek, “Dünyada ve ülkemizde koronavirüs tehlikesinden dolayı insanlarımızın sokağa pek çıkmadığı için hayvanların sokakta daha az yiyecek bulduklarını düşündük ve arkadaşlarla kendi aramızda böyle bir organizasyon yaparak, duyarlı olmak istedik. Bu çalışmamızı, videoya çekip insanlarımıza örnek olmasını amaçladık. Amacımız insanların bizim gibi yem alıp dağıtmaları değil elbette. İmkânı olan herkesin, evlerinde kalan yemekleri poşetlere koyup çöp kutusu kenarlarına veya uygun bir yere bırakmaları mantıklı bir yaklaşım. İnşallah ülkemiz bu salgını en kısa sürede atlatır ve hayat normale döner.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum