1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da STK ve vatandaşlardan çay fiyatı yorumu
Pazar'da STK ve vatandaşlardan çay fiyatı yorumu

Pazar'da STK ve vatandaşlardan çay fiyatı yorumu

Pazar TSO, Şoförler Odası ve Nakliyeciler kooperatifi başkanları ile üreticiler açıklanan yaş çay fiyatı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün akşam saatlerinde yaş çay taban fiyatının 13 kuruşluk destekleme ile birlikte 3 lira 40 kuruş olarak açıklanmasının ardından fiyat değerlendirmeleri başladı.

neset1-001.jpg

Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Neşet Çakır, verilen fiyatın genel bir değerlendirmeye tabi tutulduğunda makul olduğunu ifade ederek, geçen yıl gübre fiyatının 2 bin 100 TL civarında olduğunu bu yıl ise 2 bin TL’ye gerilediğini söyledi. Başkan Çakır, işçi maliyetlerinin de bu şekilde korunması durumunda verilen fiyatın tatmin edici olacağını söyledi. 

turan.jpg

Pazar Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Turan Karahan ise kendilerinin bu yıl Çaykur’dan yüzde 11 teklif aldıklarını ve buna baktıklarında verilen fiyatın çok güzel olduğunu belirtti. Özel sektörün disipline edilmesi gerektiğini savunan Karahan,  Çaykur’un tüm üreticilerin çayını tek başına alarak, özel sektöre satabileceğini belirterek, bunun da sektördeki birçok sıkıntıyı ortadan kaldıracağını söyledi.

osman-002.jpg

Pazar Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel de müstahsil olarak her zaman daha yüksek fiyat beklentisi içinde olduklarını bunun da normal karşılanması gerektiğini söyleyerek, Rize’de borsa başkanının yaş çaya zam yapılmaması yönündeki açıklamalarının büyük bir talihsizlik olduğunu ifade etti.

Çay üreticileri ise genelde dünya ve ülke şartlarına bakılarak, yaşanan salgın ve ekonomik sıkıntılar dikkate alındığında çay satışı ile ilgili kolaylıklar sağlanması durumunda fiyatın tatmin edici olduğu değerlendirmesinde bulundu.

İşte Pazar53 kameralarına yaş çay fiyatıyla ilgili görüşlerini aktaran STK başkanları ile üreticilerin değerlendirmeleri:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
26 Yorum