1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. PAZAR'DA STK'LARIN GÜNDEMİ MİLLETVEKİLİ!
PAZAR'DA STK'LARIN GÜNDEMİ MİLLETVEKİLİ!

PAZAR'DA STK'LARIN GÜNDEMİ MİLLETVEKİLİ!

Pazar'da belediye başkanı ve AK Parti teşkilatının da katıldığı STK toplantısında milletvekili için tek ses yükseldi.

A+A-

PAZAR53
Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce ve Yönetim Kurulu üyeleri, ilçedeki sivil toplum kuruluşları (STK) başkanlarının katılımıyla Pazar Öğretmenevinde gerçekleştirilen istişare toplantısında Pazar’ın sorunları, beklentileri ve yatırımları ele alındı.

Toplantıda söz alan STK temsilcilerinin tamamına yakını, Pazar’ın AK Parti döneminde meclise milletvekili gönderememesi nedeniyle sürekli geri kaldığını ve hem ilçedeki çalışma ahenginin bozulduğu hem de bürokrasideki Pazarlıların mağdur olduğunu dile getirdiler.

stk2.20150206232524.jpg

Belediye başkanı Ahmet Basa ise bu konuda STK temsilcilerine katıldığını dile getirerek Pazar’ın mutlaka bu dönemde bir milletvekili ile mecliste temsil edilmesi gerektiğini dile getirerek, “Bu anlamda elimiz, kolumuzu değil tüm vücudumuzu taşın altına koymamız lazım” dedi.

nurettinince.20150206232339.jpg

Açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce, 3 aylık çalışma sürelerini bitirdiklerini ifade ederek, “Göreve geldiğimizde STK’lar ile el ele vererek ilçemizin sorunlarını birlikte çözeceğimizi söylemiştik. Bundan böyle AK Parti yönetimi ile birlikte her ay STK’ların karşısında olacağız.” diye konuştu.

stk4.jpg

HAVALİMANI İLE BİRLİKTE SAHİL DOLGU PROJESİ

İnce toplantının gündemini de açıklayarak, “Havalimanı konusu netleşti. Pazar’da yapılacak olan havalimanının devamında bir sahil dolgu projemiz için ön hazırlıklara başladık. Yine Kirazlık’ta Çaykur’a ait 2 çay fabrikasının nakli konusu var. Okullarımızda spor kompleksleri kurulması çalışmaları devam ediyor. Eski hastanenin yerinde bir Fen Lisesi yapımı için çalışma var. Yurt çalışmamız devam ediyor. Yine pazaryeri konusunda belediyemizin devam eden bir çalışması var. Bugün burada bu ve ekleyeceğiniz konuları konuşacağız” dedi.

stk1.20150206232428.jpg

AK Parti İlçe Başkanı İnce’nin konuşmasının ardından söz alan muhtarlar ve STK temsilcileri tarafından, çalışmalar değerlendirilirken, ortak bir ses olarak da ilçenin bu dönem mutlaka meclise milletvekili göndermesi gerektiği vurgulandı.

stk6.jpg

STK'LARDAN NET TAVIR: VEKİLLİK OLMAZSA PAZAR TAMAMEN BİTER

Ardeşen’in AK Parti hükümetlerinin her döneminde kesintisiz milletvekili çıkardığını ve Pazar’ın yalnızlığa itildiğini ifade eden STK temsilcileri, “Tarihin en köklü ilçesi Pazar ilk kez AK Parti’nin 3 döneminde de meclise milletvekili gönderememiştir. Pazar’da bunun travması çok acı şekilde hissedilmektedir. Artık son noktaya gelinmiştir. Bu dönemde Pazar artık milletvekili göndermek zorundadır. AK Parti’ye oy oranı olarak her dönem en yüksek desteği veren Pazar’ın bu dönemde de yalnız bırakılması büyük bir yıkım olur. Bu nedenle mutlaka Rize’nin 3 milletvekilinden 1’i Pazar’dan olmak zorundadır.” şeklinde fikir beyanında bulundular.

stk3.20150206233013.jpg

AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce, STK temsilcilerin hassasiyetlerini anladığını ifade ederek, “Elbette ki ben de ilçe başkanı olarak ilçemizden meclise bir milletvekili gönderilmesini arzularım. Ancak bunun prosedürü bellidir. Adaylık sürecine girmiş bulunuyoruz. Şu ana kadar ilçemizden 3 isim bu konuda girişimde bulundu. Bu sayı elbette ki önümüzdeki günlerde artacak ve nihayetinde netleşecektir.” şeklinde konuştu.

ahmetbasa.20150206231429.jpg

BAŞKAN BASA: ELİMİZİ, KOLUMUZU GEREKİRSE GÖVDEMİZİ KOYARIZ!

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ise yaptığı konuşmada, “Biz sonuna kadar bu mücadeleyi sürdürmek istiyoruz. İşimizi gücümüzü bırakıp bu saatte tüm Sivil Toplum Kuruluşları burada toplanmışız. Diğer hizmet yapan tüm vekillerimize teşekkür ediyorum ama ben sacayağımızın birinin eksik olduğunu düşünüyorum. Kim nasıl anlarsa anlasın, bu sefer bizim hakkımızdır diye düşünüyorum. Açıkça söylüyorum, bize vekillik verilmeyecekse de verilecek arkadaşla noterden bir anlaşma yapmamız gerekiyor! ANAP’ın son 2 dönemi ve 3 dönem de şimdi verilmedi. Yine verilmezse ben Nurettin başkana da söyledim ya bizim eksikliğimizdir ya da adayların niteliği sorgulanmalı. Ben buradan aday adayı olacak arkadaşlara da sesleniyorum. Pazar sevdalısı iseler, yarın dert yanmamak için gelin aday adaylığınızı koyun. Elbette nasip kısmet işidir. Ama mücadele yapmadan da hiçbir şey olmaz. Yanlış anlaşılmasın, hizmet veren vekillere teşekkür ediyoruz ancak bir adalet varsa, diğer ilçelere yetişmemiz için mutlaka gereği yapılmalıdır. Elimizi, kolumuzu değil, gerekirse gövdemizi de koymaya hazırız.” dedi.

stk7.jpg

KILIÇ: KAYMAKAMLIK BİNASI EMNİYETE BIRAKILSIN

Toplantıda STK temsilcileri ilçede yapımı düşünülen projelerle ilgili fikirlerini de gündeme getirdiler. Pazar Emniyet Derneği Başkanı Ekrem Kılıç, yeni Hükümet Konağı tamamlandığında taşınacak ve atıl kalacak mevcut Kaymakamlık binasının Emniyet Müdürlüğü olarak kullanılması için teklif verdi. Kılıç, bu binanın hem güvenlik hem de konum olarak en çok İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak hizmet vermesinin doğru oacağını söyledi.

stk5.jpg

Toplantı, bir sivil inisiyatif kurulması yönünde alınan kararla sona erdi. Tüm sivil topluk kuruluşlarının ortak sesi olarak kurulaması planlanan STK birliği ile ilgili Pazartesi günü Nakliyeciler Kooperatifinde saat 10.00’da bir toplantı düzenlenmesine karar verildi. (pazar53.com)

stk8.jpg

galeri.gif

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
27 Yorum