1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da ücretsiz meyve fidanları dağıtılacak
Pazar'da ücretsiz meyve fidanları dağıtılacak

Pazar'da ücretsiz meyve fidanları dağıtılacak

Yörede geçmişte yetişen meyve fidanlarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenecek etkinlikle ücretsiz meyve fidanları dağıtılacak.

A+A-

Rize’nin Pazar ilçesinde kurulu bulunan Melyat Deresi Derneği, yörede geçmişte yetişen meyvelerin, gelecek nesillere aktarılması amacıyla bir eğitim programı düzenleyecek.

Konusunda uzman isimlerin katılımıyla 14 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek eğitim toplantısının ardından katılımcılara ücretsiz meyve fidanları dağıtılacak.

Konuyla ilgili Melyat Deresi Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Melyat Deresi Derneği olarak, 16 yıldır, kuruluşumuzdan bugüne kadar çevreye ve doğaya katkı sağlayacak büyük projeleri hayata geçirdik. Yaşanılabilir bir çevrede dalından koparılarak yenilebilir bir meyveye ulaşmak, gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir çevre, yeşil bir memleket bırakmak, yöre halkının geçimine katkı sağlayacak gelire kavuşması amacı ile yöremiz hayırsever iş insanı Cihan Ergenç / Er Denizcilik Grubu öneri ve katkıları ile  “Melyat Deresi meyveleniyor” projesinde sizleri de aramızda görmek isteriz. Hedefimiz yaşlanan meyve ağaçlarımızın yerine genç meyve fidanları dikmek. Çevremizi güzelleştirerek, yaşam kalitemizi arttırmak, Melyat Deremizin nefes almasını sağlamak, bizler için hayati önem taşıyan meyve ağaçları ile gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak. Hünnap, Amasya elması (misket elma), ceviz, Trabzon hurması, Samandağ mandalinası, yaban mersininden oluşan meyve fidanları ile 5 yıl içinde bölgeye hem sürdürülebilir gıda üretimi, hem de maddi kazanç sağlamayı amaçlıyoruz. Sizler de fidanların yeşerdiği yolculukta gönüllü fidan yetiştiricisi olarak aramızda yer alabilirsiniz. Ücretsiz dağıtılacak olan fidanların dikilmesi ve meyve vermesini sağlayarak geleceğe nefes olabilirsiniz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Prof. Dr. Turan Yüksek ile Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Birliğinden Genel Sekreter Bahattin Bozkurt tarafından verilecek eğitimler ile bilgilerimizi pekiştirecek, doğru bildiğimiz yanlışları öğrenmiş olacağız.”


Etkinlik Tarihi: 14 Nisan 2024 Pazar
Saat: 14:00
Yer: Fuat Ergenç İlköğretim Okulu
Adres: Merdivenli Köyü Yalı Mevkii
Eğitmenler: Prof. Dr. Turan Yüksek & Bahattin Bozkurt
Eğitim Konusu: Meyve fidanlarının dikimi / bakımı / büyütülmesi
Eğitim Süresi: 2 saat 

Eğitim sonunda katılım sertifikası ve meyve fidanlarının dağıtımı yapılacaktır.

ETKİNLİK ÜCRETSİZDİR

ÖNEMLİ NOT: Meyve fidanları kayıt sırasına göre dağıtılacaktır.
Kayıt ve İletişim: Gülay AKSU 0532 764 72 53 

MELYAT DERESİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU    
Yakup ASMALI Başkan 0532 6834080
Gülay AKSU Başkan Yrd. 0532 7647253
Mehmet Ali UYUMAZ Sayman 0532 7370000
Ayhan AYTEPE Yazman 0536 2540133
Muammer BAKIR Üye 0535 5687293
Dernek WhatsApp İletişim Hattı 0530 4153453

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
26 Yorum