1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da Üniversite Sınavı isteği
Pazar'da Üniversite Sınavı isteği

Pazar'da Üniversite Sınavı isteği

Pazar Belediye Meclis Üyesi Osman Yüksel, üniversite sınavlarının Pazar'da da yapılması için Belediye Meclisi'ne önerge verdi.

A+A-

Rize’nin Pazar ilçesinde, üniversite sınavlarının yapılmaması nedeniyle bir süredir tartışılan konu, belediye meclisine taşındı.

Pazar Belediye bağımsız Meclis Üyesi Osman Yüksel, Belediye Başkanlığına yaptığı yazılı başvuruda, “1854 yılından itibaren belediye hizmeti veren, aynı zamanda bir kültür şehri olan, hiçbir ilçede lise bulunmazken, 1969 yılından itibaren lise eğitimi veren ve bu nedenle komşu ilçelerdeki öğrencilere lisede okuma imkanı sağlayan, şu anda bünyesinde modern binalara sahip Rize Üniversitesi’ne bağlı 1 meslek yüksekokulu ve 7 lise bulunan aynı zamanda her yıl SBS, YGS ve LYS’ye giren yüzlerce öğrencisi olan ilçemizde, maalesef ne SBS ne de ÖSYM sınavları yapılmamaktadır. Bu sınavların, Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde olduğu gibi Pazar’da da yapılması için her türlü imkânlara sahip olmamıza rağmen öğrencilerimiz bu sınavlar için her yıl komşu ilçelere taşınmak zorunda bırakılmaktadırlar. Bu durumdan hem veli hem de öğrenciler olumsuz yönde etkilenmektedirler. Bu sınavların sağ ve sol komşumuz Ardeşen ile Çayeli’nde yapıldığı gibi ÖSYM’nin istediği her türlü imkâna sahip olan Pazar ilçemizde de yapılmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

36090

Pazar Belediye Meclisi, meclis üyesi Osman Yüksel’in önergesini son meclis toplantısında gündemine alarak karara bağlandı.

Pazar Belediye Meclisi, yetkili kurumlar aracılığıyla ÖSYM’den konunun talep edilmesine oybirliğiyle karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
17 Yorum