1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da üretici kadınlar kapalı köy pazarı istiyor
Pazar'da üretici kadınlar kapalı köy pazarı istiyor

Pazar'da üretici kadınlar kapalı köy pazarı istiyor

Pazar ilçesinde köylerinde ürettikleri doğal ürünleri pazar yerinde satarak evlerine ek gelir sağlayan kadınlar, kapalı pazar yeri istiyor.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar ilçesinde köy pazarı olarak bilinen ve köylerinden getirdikleri ürünleri satan kadınların kullandığı Pazar yeri için vatandaşlar belediyeden destek bekliyor.

pazaryer4.jpg

Ürünlerini kaldırım üstünde satmaya çalışan köylü kadınlar, kapalı Pazar yeri isteklerini dile getiriyor.

pazaryer1-001.jpg

Pazar53 kamerasına konuşarak, isteklerini dile getiren kadınlar, “Daha önce eski belediye binsı altında bize bir yer yapılmıştı. Ancak zamanla burası üstten su akıtması ve çevre esnafın da buraya malzeme yığmasıyla kullanılamaz hale geldi. Biz de maalesef dışarıda kaldırımların üzerinde satış yapmaya çalışıyoruz. Yağmurlu günlerde büyük zorluk yaşanıyor. Üşüyor, ıslanıyoruz. Ardeşen’de çok güzel köy pazarı var. Neden bizim Pazar’da da olmasın? Belediyemize, bu sorunumuzu çözmesi için dilekçelerimizi verdik. Çözüm bekliyoruz.” dediler. 

Köy pazarından kadınlar, tarlalarında yetiştirdikleri sebze ve meyvelerin yanında canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin de satışını gerçekleştiriyor.

..:: FOTO GALERİ ::.. ..:: FOTO GALERİ ::.. ..:: FOTO GALERİ ::..

pazaryer7.jpg

pazaryer5.jpg

pazaryer6.jpg

pazaryer3-002.jpg

pazaryer2-002.jpg

pazaryer8.jpg

..:: VİDEO ::.. ..:: VİDEO ::.. ..:: VİDEO ::.. ..:: VİDEO ::.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum