1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da üreticilere destek eğitimi
Pazar'da üreticilere destek eğitimi

Pazar'da üreticilere destek eğitimi

Pazar Ziraat Odasınca Handağı köyündeki sözleşmeli çiftçilere bölgedeki tarımsal sorunlar hakkında bilgi verilerek çiftçilerin sorunları giderilmeye çalışıldı.

A+A-

Pazar Ziraat Odasının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle uygulamakta olduğu Tarımsal Yayım ve Danışmanlık projesi çerçevesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adem Çekiç, İlçe Müdürü Serkan Bilir, Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce'nin katılımıyla Handağı köyündeki sözleşmeli çiftçilere bölgedeki tarımsal sorunlar hakkında bilgi verildi. 

Çiftçilerin sıkıntılarına çözüm aramak için bir araya gelinen toplantıda İl Müdürü Adem Çekiç arıcılıkla ilgili bilgi verirken, İlçe Müdürü Serkan Bilir ise tarımsal konularda bilgi aktardı.

40152

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, projenin bölgede ve ilde ilk kez kendi odaları tarafından uygulandığını belirterek, "Çiftçilerimize aile hekimliği gibi 3 ziraat mühendisi eşliğinde 50 çiftçimize 1 mühendis tahsis ederek tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Bu proje kapsamında çiftçinin direkt arazisinde uygulamalar yapılacak ve sıkıntılara kendi köylerine gidilerek çözüm aranacaktır. Bakanlığımızın desteği olan bu projeyi bölgemizde ilk ve tek uygulayan oda olduğumuz için ufak tefek aksaklılar olabileceği gibi çiftçilerimize hizmeti ilke edinmiş bir odayız" dedi. 

40153

İnce, bu yıl sözleşmeli çiftçilerin tümünün toprak tahlillerini bizzat kendileri alıp tahlil yapacaklarını ifade ederek, "Yeni projemiz olan toprak tahlil laboratuvarını şubat ayında işletmeye açtığımız zaman yılda yaklaşık 3 bin çiftçimizin toprak tahlilini yaparak çiftçilerimize hizmet edeceğiz. Çiftçilerimize tarımsal yayın olarak broşür ve ajanda hazırlanacak ve tarımsal konulardaki sorunlarında hep yanında olacağız" diye konuştu.

40154

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız