1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'daki bu araziden 2 aydır toprak akıyor!
Pazar'daki bu araziden 2 aydır toprak akıyor!

Pazar'daki bu araziden 2 aydır toprak akıyor!

Pazar İlçesi Soğuksu Mahallesindeki 2 aydır ara ara devam eden heyelan, çevre sakinlerini endişelendiriyor.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar İlçesi Soğuksu Mahallesi Acarkent Sitesi bitişiğindeki toprak kayması, çevre sakinlerini endişelendirirken, kalıcı çözüm beklendiği ifade edildi.

heyelan2-028.jpg

Her yağmurda bu bölgede toprak kayması meydana geldiğini söyleyen Soğuksu Mahallesi Muhtarı Esat Mahmut Acar, “2 aydır ara ara burada toprak kayması meydana geliyor. Yol kapanıyor. Belediyemiz gelip hafriyatı kaldırıyor ve sürekli bu şekilde devam ediyor. Hemen bitişikte kalabalık bir yaşam alanı, kent sitesi var. Yol kapanıyor. Vatandaşlar burada yolun karşı tarafını kullanmak isterken trafik kazası riski yaşıyor. Geçici değil, kalıcı bir çözüm arayışına geçilmesi gerekiyor. Örneğin buradaki sitenin arka tarafında bir bent duvar yapılmış ve sıkıntı olmuyor. Şu an toprak kayması yaşanan yer için de bu tarz bir çalışma yapılarak kalıcı çözüm sağlanabilir diye düşünüyoruz” dedi.

heyelan1-032.jpg

Çevre sakinleri ve öğrenciler de heyelan nedeniyle yolu kullanamadıklarını ve kaza riski yaşadıklarını ifade ederek, ilgililerin kalıcı çözüm noktasında çalışma başlatmasını istediler.

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum