1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'daki okul İspanya yolcusu
Pazar'daki okul İspanya yolcusu

Pazar'daki okul İspanya yolcusu

Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık MTAL öğretmen ve öğrencileri İspanya yolcusu

A+A-

Okulun İngilizce öğretmeni Emel Bodur tarafından yazılıp 2021 yılı içerisinde İspanya Ulusal Ajansı‘na başvurusu yapılan “Digitally Ready Generation For The Labour Market“ isimli Erasmus +ka210 küçük ölçekli okul ortaklığı projesi, 85 puan alarak hibe almaya hak kazandı.

okul2-020.jpg

Proje ortakları arasında İspanya Granada şehrinden bir Mesleki Eğitim Merkezi, Romanya Suceava şehrinden bir Güzel Sanatlar Lisesi ve Sakarya’dan bir kız lisesi bulunuyor. 15 ay süreli proje, Haziran ayı içerisinde sonlanacak. Program 17 Eylül’de İspanya Granada şehrine başlayacak. 

Okul Müdürü Halil Çırak bu projenin okulun tanıtımı ve tercih edilmesi noktasında katma değer sağlayacağını ve gelecek projeler için de bir ilk adım olacağını belirtti. İspanya programına Okul Müdürü Halil Çırak, Müdür Yardımcısı Muhittin Esin ve Proje Koordinatörü Emel Bodur eşliğinde, 12. Sınıf Uçak Bakım öğrencileri Kerim Soba, Mehmet Karayalçın Sümeyye Nur Esin ve 11. Sınıf Lojistik dalı öğrencisi Semanur Arıcı katılacak.

Projenin amacı ile ilgili yapılan açıklamada, “Öğrencilerimizin dijital becerilerini geliştirerek onları gelecek iş gücü piyasasına hazırlamak ve aktif vatandaşlar olarak toplumda yer almalarını sağlamaktır. Bu proje ile sadece onların dijital becerilerini değil aynı zamanda STEM, problem çözme, girişimcilik, kodlama, sosyal medya ürün pazarlama teknikleri konularında yetkinliklerini artırarak hayat boyu öğrenme süreçlerinde katkı sağlamak istiyoruz.” denildi.

kul1.jpg
 
“Projede toplamda 3 öğrenme, öğretme ve eğitim hareketliliği içermekte olup her öğrenme öğretme hareketliliğine 4 öğrenci ve 2 öğretmen eşlik edecektir.” ifadelerine yer verilen açıklamada, “Bu fiziksel hareketlilikleri projenin son ayında gerçekleştireceğimiz ve 3 gün sürecek olan online toplantı takip edecektir. Proje boyunca öğrencilerimiz kodlama yöntemiyle ve diğer web.2 araçlarını kullanarak dijital oyunlar ve içerikler oluşturacaklar, dijital beceriler konusunda kazanımlar elde edeceklerdir. Proje yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında ayrıca bir e- twinning projesi başlatılacak ve böylece projemizi daha büyük kitlelere ulaştırma şansını elde etmiş olacağız. Proje süresince öğrencilerimiz yurt dışındaki ortak okulların öğrencileri ile WhatsApp grubundan sürekli olarak İngilizce dilinde iletişim halinde olacaklar ve proje ile ilgili bir dizi çıktıların hazırlanmasında etkili rol oynayacaklardır. Bu proje ile hem okulumuzu hem de ilçemizi yurt dışında gururla temsil edeceğimize olan inancımız sonsuzdur. Projeyle okulumuzu daha uluslararası bir boyuta taşıyarak Avrupa’daki görünürlüğünü artırmayı ve kurumsal kapasitemizi geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Projeye katılan öğretmen ve öğrencilerimiz hem yurt dışında dijital uygulamalar konusunda iyi örnekleri deneyimleme, iyi uygulamaları kurumumuza transfer etme hem de yabancı dilde etkili iletişim, kültürel farkındalık, işbirliği gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirme fırsatını yakalayacak özgüven ve motivasyon tazeleyeceklerdir.” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum