1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'daki tatbikat amacına ulaştı
Pazar'daki tatbikat amacına ulaştı

Pazar'daki tatbikat amacına ulaştı

Pazar'da 2 ay önce kaza anonsu yapılmasına rağmen olay yerinde yarım saat beklenen ambulans bu seferki tatbikatta 4 dakikada kaza mahalline ulaştı.

A+A-

Ambulans 4 dakikada olay yerinde
Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin akşam saatlerinde yeni bir tatbikat daha yaparak trafik ekipleriyle birlikte yaralanmalı kaza anonsunda bulundu. Hastane ambulans ve acil servis ekiplerinin çalışma disiplini ile görev sorumluluklarının test edildiği tatbikat büyük bir gizlilikle yapıldı. Hunarsu mevkiinde akşam saat 17.20’de yaralanmalı kaza olduğu ve acil ambulans gönderilmesi anonsunun yapılmasıyla başlayan tatbikatı Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin yönetti. İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kavruk, trafik polis ekipleri ve basın mensuplarının da takip ettiği tatbikatla ilgili başka hiçbir birime haber verilmedi. Anons yapıldıktan 4 dakika sonra saat 17.24’de Pazar Devlet Hastanesi 112 acil ambulansı olay yerine intikal etti.
 
2 ay önce ambulans sınıfta kalmıştı
Pazar’da daha önce bir banka şubesinin alarmını çaldırarak Emniyet birimlerini test eden İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin 1 dakikada polisin olay yerine intikal etmesi nedeniyle görevli birimleri tebrik ederek ödüllendirmişti. 2 ay önce yine Hunarsu mevkiinde bu defa Pazar Devlet Hastanesi acil Servisi ile ilgili gizli bir tatbikat daha gerçekleştirilmişti. Pazar Devlet Hastanesi’nin 700 metre uzağından 10 dakika arayla 2 kez yaralanmalı acil kaza ihbarı yapan polisin çağrısına rağmen ambulansın olay yerine gelmemesi hayal kırıklığına neden olmuştu. 2 ay aradan sonra bugün aynı mevkide büyük bir gizlilikle yapılan son tatbikatta ise acil ambulansı 4 dakika gibi kısa bir sürede olay yerine intikal ederek sorumluluğunu yerine getirdi.
 
Kurumların iş ciddiyeti çok önemli
Pazar kaymakamı Yalçın Sezgin, yapılan tatbikatların; görev ve sorumluluk sahibi bu önemli birimlerin denetlenmesi, eksiklerinin tespiti ile çalışma disiplininin ölçülmesi açısından önem arz ettiğini belirterek, “Devlet Hastanemizdeki personel sıkıntısının sorulması üzerine bu tatbikatı yaptık. Bir gazeteci arkadaşımızı aracıma aldım. Emniyet Müdürümüzü de çağırdım ve o da olaydan aracımda haberdar oldu. Tatbikat yerine gelinceye kadar da hiç kimseyle haberleşme yapmadık.
 
Buraya gelince doğrudan acil servis haberleşme istasyonunu aradık ve kaza ihbarı yaptık. 4 dakikalık bir sürede acil servis ambulansı olay yerine intikal etti. Biz buna çok sevindik.
 
Tabii bu, eksiklerimizin kalmadığı anlamına gelmez. Eksiklerimiz personel noktasında yoğunlaşıyor. Bana bildirilen 5 personel, Pazar’da 24 saat hizmet veren acil servis istasyonu için yeterli değildir. Bu personelden 1 kişinin izinli birinin de hasta olması durumunda hizmetler aksayabilecektir. Bu durumu İl Sağlık Müdürlüğü’ne ilettik. Mutlaka buna da kalıcı bir çözüm bulunacaktır. Ancak burada karşılaştığımız manzara hepimizi sevindirmiştir. Ben sağlık görevlisi arkadaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi. (Hızır TONYALI)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
21 Yorum