1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyası
Pazar'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyası

Pazar'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyası

Pazar'da sivil inisiyatif tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla Suriye Bayırbucak'ta Rus bombardımanına maruz kalan Türkmenler için yardım kampanyası başlatıldı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar Belediye Meydan Parkı’nda kurulan çadırda Suriye’de yoğun bombardıman altında kalan Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı.

kamp1-003.jpg

10 gün devam edecek kampanya ile ilgili bilgi veren organizasyon ekibinden Muhittin Ayrılmış, “Uzun zamandır Rusya’nın saldırılarına maruz kalan Türkmen kardeşlerimize destek amacıyla, 10 gün süreyle Pazar Meydan Parkında kurduğumuz bu çadırda yardımları toplayacağız. Duyarlı vatandaşlarımız yardıma çağırıyoruz. Dün bizzat kendileriyle görüştük. Yaklaşık 100 tır giysi ulaşmış kendilerine. Artık giysi almamaya çalışıyoruz. Gıda malzemesi, battaniye, yatak, sağlık malzemesi, sıvı yağ, çocuk bezi, çocuk maması gibi malzemelere ihtiyaçları var.” dedi.

kamp5-001.jpg

Bayırbucak Nerede? 

1448440218369.jpg

Fransa ile Ankara Hükemeti arasında 20 Ekim 1921 tarihinde imzalanan Ankara Antlaşmasına göre bugünkü Suriye sınırımız çizilmiş, Hatay gibi Bayır Bucak bölgeleri Suriye tarafında kalmıştı.
 

video1.png


Pazar'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım... paylaşan: pazar53

kamp2-003.jpg

kamp3-001.jpg

kamp4-002.jpg

kamp7.jpg

kamp6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum