1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'dan hükümete seslendi
Pazar'dan hükümete seslendi

Pazar'dan hükümete seslendi

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar'daki panelde Ak Parti Hükümeti ve Başbakan Erdoğan'a ağır eleştirilerde bulundu

A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Rize’nin Pazar ilçesinde düzenlenen “Ak Parti iktidarının 5. yılında dokunulmazlık, yolsuzluk, yoksulluk ve sosyal güvenlik uygulamaları “ konulu panelde yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’ı ülkeyi yönetme bilgi ve becerisinden yoksun olmakla suçladı. R. Tayyip Erdoğan’ın ABD’den icazet alarak Türkiye’de Başbakan olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, “2002 yılında henüz başbakan bile değilken ABD’ye neden gitti? İcazetle Başbakanlık yapılmaz. Devletin kurumlarıyla girdiği polemiklerde de görüldüğü gibi ülke yönetimi için Erdoğan’ın yeterli bilgi birikimi yoktur.” Dedi.
 
CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, Belediye İş Sendikası Rize-Artvin bölge Başkanı Muammer Öksüz, ADD Rize Şubesi Başkanı Osman Çelik, Rize Esnaf Odaları Birliği Başkanı Dursun Sümer ve çok sayıda partilinin de katıldığı Pazar Belediye Kültür Salonu’ndaki panelde Ak Parti hükümetine de ağır eleştiriler getiren İstanbul Milletvekili Kılıçdaroğlu, “Ak Parti, geçen zaman içerisindeki uygulama ve icraatlarıyla verdiği hiçbir sözü yerine getirmemiştir. Ak Parti dokunulmazlık sözünü mü yerine getirdi, yolsuzlukları mı önledi yoksa yoksulluğa çare mi oldu? Geçen 5 yıllık süre içerisinde dokunulmazlık zırhına bürünerek yolsuzlukların içinde bizzat kendileri oldular. Siyasetçi kendisiyle ve ailesiyle topluma örnek olmalıdır. Ama bakıyorsunuz bu hükümetin bakanlarına; hepsinin oğulları kendi çıkarları için devleti soymanın peşinde. Babaları da kendilerine yardımcı oluyor. Ülkede istikrar var diyorlar ve şimdiki seçim stratejilerini de bu yönde belirlediler. Doları yerinde saydırdık diye övünüyorlar. Dolara bağlı istikrar mı olurmuş. Millet mutlu ve huzurlu mu? Önemli olan budur.” diye konuştu.
 
Hükümetin yalan ve dolanla iktidarını sürdürdüğünü de öne süren CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Ali Müfit Gürtüna’yı kastederek /ben babama bile kefil olmam/ demişti. Ama bakıyorsun ki terör listesine alınan Arap işadamına kefil olabiliyor. Bu hükümetin tutarlı bir yanı hiç olmadı. Bundan sonra da olacağı yoktur. CHP halkın menfaatlerini savunmak için 24 saat mecliste uyumadan kanunların takipçisi oluyor. CHP’nin tavrı maalesef medyada yer almıyor. Tek güvencemiz olan Anayasa Mahkemesi’nden aldığımız güçle mücadelemizi sürdürüyoruz.” Şeklinde konuştu.

CHP Heyeti panel öncesi Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz'ı makamında ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum