1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'ı görmeye mercek lazım
Pazar'ı görmeye mercek lazım

Pazar'ı görmeye mercek lazım

Pazar'ın ismini tabelaya bile yazmayanlara ilçe halkından isyan: "Bu kentin adını tabelada küçülterek büyüyemezsiniz!"

A+A-

Hızır TONYALI - Karadeniz Sahil Yolunun projelendirilmesi aşamasında Pazar geçişiyle ilgili yeterli düzenleme yapılmadığı tartışmalarına şimdi de şehrin giriş ve çıkışlarına asılan tabelalar eklendi. Daha önce şehrin girişinde Pazar yazısının olmaması tartışılırken Karayolları tarafından konulan dev levhalara ilçe adının yazılmaması ayrı bir tartışmayı başlattı.

Pazar Belediyesi’ne gönderilen levhalarda Pazar isminin olmaması üzerine şehirdeki bir tabelacıya ekleme yaptırıldı. Ancak tabelalardaki Pazar yazısının küçük olması tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili Pazar53’e şikâyetlerini bildiren ilçe halkı, “Sahil yolu kapsamında zaten büyük oranda ilçemiz mağdur edildi. Bütün kentlerin şehir geçişi dahil sahil yolları en modern şekilde yapılırken Pazar ilçesine üvey evlat muamelesinde bulunuldu. Bu konuda siyasi irade sık sık bilgilendirilmesine rağmen Başbakan yolu açtı ve tüm sözler de unutuldu. İnsanın aklına bölgecilik yapıldığı, yatırımların kaydırılmaya çalışıldığı gibi hisler geliyor. Sayın Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu Ardeşenli olmasına rağmen Pazar’dan en yüksek oyu alarak meclise gitti. Ancak Pazar hizmetlerden  maalesef aynı oranda faydalanamadı. Gündemde, Hamidiye’de yapılması planlanan Bölge Hastanesi ile Bölge Adliyesi var. Ancak bu konuda da maalesef bazı engellemeler yapıldığı duyumlarını alıyoruz. Bugün seçimlerin yaklaştığı dönemde bile siyasilerin, seçilmişlerin lafları havada kalıyorsa yarın için verecekleri hiçbir sözün de değeri olmaz. Pazar’ın adını tabelalarda küçülterek kimse büyüyeceğini zannetmesin. Bu yanlışların hesabını günü geldiğinde ilgisi ve bilgisi olan herkes öder.” Şeklinde konuştular.
Bu arada karayolları tarafından gönderilen tabelalarda Pazar yazısı olmadığı için Pazar Belediyesi tarafından ilçede görev yapan bir desinatöre yazının ekletildiği belirtildi. Desinatör ise yazıyı tabelanın orijinalliğini bozmayacak en uygun boyutta yerleştirdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
17 Yorum