1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar’ın 40 yıllık hayali gerçek oldu
Pazar’ın 40 yıllık hayali gerçek oldu

Pazar’ın 40 yıllık hayali gerçek oldu

Pazar İlçesi’nde kurulan Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifindeki 132 dükkân, düzenlenen kura çekimi ile hak sahiplerine verildi.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Pazar ilçesinde yıllardır bina altlarında ve dağınık bir şekilde faaliyet gösteren sanayi esnafı, Modern Küçük Sanayi Sitesinin kurulması ve bugün gerçekleştirilen kura çekimi ile yeni iş yerlerine kavuştu.

sny10.jpg

Ocak Mücavir alanında 45 dönüm arazi üzerinde 2013 yılında yapımına başlanan ve 4 blok halinde 2'şer katlı inşa edilen sanayi sitesinde 82 ortaklı 132 dükkân bulunuyor.

sny12.jpg

Sanayi Sitesinde gerçekleştirilen kura çekimine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Pazar Kaymakamı Hamza Özbilgi, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, Rize İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Yıldız ve STK temsilcileri ile ortaklar katıldı.

sny9-001.jpg

Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Rasim Çorbacı, törende yaptığı konuşmada, süreci anlatarak, “1980 yılı öncesi kurulan kooperatifin belirli bir süre sonra faaliyetlerini sürdürememesi üzerine ben ve arkadaşlarımla beraber hizmet için elimizi taşın altına koyduk. Bu projeyi 40 yıl sonra Pazar’ımıza güzel bir yatırım olarak kazandırdık.” dedi.

rasimcorbaci-004.jpg

Çorbacı, ilçede şimdiye kadar sanayi sitesi yapılmamasının üzüntü verici olduğunu anlatarak, şöyle devam etti: “Sanayi sitesini hayata geçirmek için gece gündüz çalıştık ve herkesten destek istedik. Projemizi hayata geçirmek üzere bizi cesaretlendiren ve destekleyen başta dönemin başbakanı Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere ve ilgililer ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

valibektas.jpg
 
Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı konuşmada, sanayi bölgelerinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Pazar’ımızda faaliyete geçecek olan Sanayi sitemiz Ardeşen ve Fırtına Vadisi bölgesine de çok büyük katkı sağlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kura çekecek arkadaşlarımıza iş yerlerinin hayır getirmesini, bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

vid1.jpg

sny11.jpg

sny8-002.jpg

sny7-002.jpg

sny6-003.jpg

sny5-003.jpg

sny1-003.jpg

sny4-003.jpg

sny3-003.jpg

sny2-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum