1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'ın bu sahilinde yunuslar horon oynayacak!
Pazar'ın bu sahilinde yunuslar horon oynayacak!

Pazar'ın bu sahilinde yunuslar horon oynayacak!

Bodrum'daki işletmesiyle isim yapan Pazarlı iş adamı, memleketi Pazar'dan gelen, "İlçene yatırım yap" teklifine sıcak bakınca daha önce çimento fabrikası yapılmak istenen Kirazlık sahilinde, yatırım için harekete geçti.

A+A-

Yunuslara horon oynattığı işletmesi Bodrum Dolphin Park ile sık sık basında gündem olan Rize Pazarlı iş adamı İsmet Parmak’a memleketi Pazar’dan “ilçene yatırım yap” teklifi karşılık buldu.

bodrumdolphinpark1.jpg

Bodrum’da kurduğu Dolphin Park’ta özellikle yunuslarla yapılan şovlar tüm Türkiye’nin ilgisini çekerken “horon oynayan yunuslar” şeklinde bir çok basın yayın kuruluşunda haber olmuştu.

kirazlik2.jpg

Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Neşet Çakır, Bodrum Dolphin Park’a gittiğinde sahibinin de Pazarlı olduğunu öğrenince kendisine teklifte bulunduğunu söyleyerek, “Tesisteki o potansiyeli ve canlılığı gördüğüm zaman Pazarlı iş adamımıza, memleketine de böyle bir tesis kurması teklifinde bulundum. Yakında Pazar’da yapımı devam eden havalimanı açılacak. Turizm, her geçen gün yükselen bir değer oldu bölgemizde. Siz de buraya bir renk katarsınız dedim. Bana, Pazar’da bu işletmeyi kuracak bir yer olmadığını söyledi. Kendisini memlekete davet ettim ve geldiğinde Kirazlık Mahallesinde daha önce de yine benim teklifimle çimento fabrikası kurulması gündeme gelen yeri gösterdim. İş adamımız buraya bayıldı. Tam yeri olduğunu söyledi. Bu konuda hem kaymakamımıza hem de belediye başkanımıza konuyu götürdük. Son TSO salonumuzda yapılan Kent Konseyi kurulum istişare toplantımızda da gündeme getirdik. İlçemizde her zamanki gibi bazı çatlak sesler konuyu saptırma yoluna gidiyor. Burası hiç kimsenin iş yerinin önü değil. Kimseyi zorda bırakacak bir yatırım da değil. Bilakis herkese fayda sağlayacak bir yer. Bu kadar güzel bir yerin senelerdir kendi halinde atıl vaziyette bırakılması doğru değil. Tüm Pazar, el ele verip bu yatırımın gelmesi için çaba gösterelim.” dedi.

krzlk4.jpg

Bölge sakinlerinden Hasan Acıyan da bu bölgenin Kirazlık sahilinde bulunmaz bir yer olduğunu ifade ederek, “76 yaşındayım. Bu bölgeye deniz dalgasının zarar vermesi mümkün değil. Karşıda mendirek var. Buraya ancak ölü dalga gelir. Bu alanda güzel bir tesis yapılması lazım. Pazarlılar için burası bulunmaz bir nimettir. Belediye başkanımıza da söyledim. Park sorunundan bahsetti. Burada küçük bir düzenleme ile park alanı da oluşturulur. İlçemizde turizmden pay alınmak isteniyorsa elimizdeki değerlerden en iyi şekilde faydalanmamız lazım” diye konuştu.

kirazlik3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
30 Yorum