1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'ın meydanı yenileniyor
Pazar'ın meydanı yenileniyor

Pazar'ın meydanı yenileniyor

Pazar meydanı silbaştan yenileniyor. Yeni kaymakamlık binası ve otopark ile dinlenme parkı projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar:

A+A-

NACİ GÜVEN
Pazar’ın meydan projesi hayata geçiriliyor. Merkez Camii yanındaki, yıkılan eski 50. Yıl İlkokulu’nun alanına altı otopark olacak şekilde yeni bir kaymakamlık binası yapılacak. Yıkılan eski hükümet konağının bulunduğu alana ise modern bir dinlenme parkı inşa edilecek.

Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, beraberinde Belediye Başkanı Ahmet Basa ve AK Parti İlçe başkanı Adem Yıldız’la birlikte, yeni projeler ile ilgili bugün ilçe merkezinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Pazar’ın özellikle eski hükümet meydanında keşmekeş yaşandığının altını çizen Pazar kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, bu sıkıntıların ortadan kalkması için Pazar Belediyesi ile birlikte başlatılan projelerin kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

28980

YENİ KAYMAKAMLIK BİNASI YAPILACAK

Kaymakam Güney, Pazar’ın bölgede merkez ilçe hükmünde, tarihi çok eskilere dayanan bir kent olduğunu ifade ederek, “İlçemizde yapılması düşünülen yeni hükümet konağı arsasının bilgilerini netleştirmek ve gerekli hukuki alt yapı çalışmalarını başlatmak üzere şehrimizde konuya vakıf daire amirlerimiz ve Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Basa’yla birlikte yapımı düşünülen arsada incelemelerde bulunduk. Yaptığımız incelemeler neticesinde 50. Yıl İlkokulu olarak geçmişte kullanılan ve şu anda arsası boş bulunan yaklaşık 3 dönümlük yer ile yine İl Özel İdaresi’ne tahsis edilmiş hazineye ait 1 dönümlük yeri birleştirerek toplam 4 bin metrekarelik alanda gerekli imar düzenlemeleri ifrazlar tetkikler yola terkler yapıldıktan sonra şu anki anaokulunun önünden geçen yolun yapılacak olan hükümet konağıyla cami arasına belediyemizce alınarak yaklaşık 15 metrelik ihtiyaca cevap verecek seviyede ve eğilimde yapıldıktan sonra altı yaklaşık 300 araç kapasiteli otopark olması düşünülüyor. 800 metre kare üzerine 4 ila 5 katlı olarak düşünülen hükümet konağımızda müftülük, sağlık grup başkanlığı yeni ismiyle toplum sağlık merkezi ve vergi dairesi olmak üzere bütün kamu ve kuruluşları bir arada bulunacak. Tüm halkımız, almak istediği hizmetleri hukuki işlemleri devletle münasebetlerini yorulmadan dolaşmadan tek bir merkezden il idaresi kanununun öngördüğü şekilde gerçekleştirilecek.” dedi.

KURUMLAR TEK YERDEN HİZMET VERECEK

Kaymakam Güney, bir şehrin hükümet konaklarıyla, kaymakamlığıyla bütünleşerek var olabileceğini kaydederek, “Yalnız şu anda hükümet konağımız ve kaymakamlığımız adeta halka sırtını dönmüş halktan kopmuş, şehir dışında. Hükümet konakları, İçişleri Bakanlığımızın da öngördüğü gibi gelişim alanlarının merkezi noktasında yapılmalıdır. Ama bugün hükümet konağımızın bulunduğu yer hiç uygun değil. Zaten hükümet konağı konumunda yapılmamış bir bina. Özürlülerimizin gelmesi çok zor, yaşlılarımızın gelmesi zor, esnafımızdan, halkımızdan kopuk biz kendimizi dışarıda dışlanmış görüyoruz. Halkımız da kaymakamlığı ve hükümet konağını kendilerinden ayrı görüyor. Biz devlet ile milleti birleştirerek hep birlikte hizmet sunan alanların birleşeceği, kaynaşacağı bir ortamda; yöre mimarisine uygun, ilçemizin geçmişini kültürünü, tarihini yansıtabilecek, yüzyıllarca kalıcı bir hükümet konağı planlıyoruz. Bu konuda sayın belediye başkanımız, göreve geldiğimiz günden beri bu ihtiyacı benimle birlikte paylaşıyorlar. Ben de bu ihtiyacı bizzat yaşadım ve hissettim. Belediye meclisimizin alacağı kararla imar düzenlemeleri yapıldıktan sonra inşallah Haziran ayının sonuna kadar biz gerekli arsa teminini ve hukuki düzenlemeleri yapıp, 2011 yılı içerisinde hükümet konağımızı ihale ederek inşa etmeye başlayacağız.” diye konuştu.

28981

ATANMIŞ SEÇİLMİŞ DEMEDEN HİZMET BİRLİĞİ

Belediyenin kent meydanında buna paralel yapacağı düzenleme ve projeyle de bu alanın yepyeni bir çehreye kavuşacağını söyleyen Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Belediyemizin kent meydanı ile ilgili geçmişte hükümet konağı olarak kullanılan ve hükümet alanı olarak bilinen yer ile ilgili çok güzel çalışmaları olacak önümüzdeki günlerde. Şu anda proje aşamasında. Malum proje aşaması bir süredir devam ediyor. Fakat biliyorsunuz projeler ne kadar sağlıklı, fonksiyonel ve amaca uygun yapılırsa hem projenin inşası aşamasında problem yaşanmaz hem de hizmetler görüldüğü için açılma aşamasında da sıkıntılarla karşı karşıya kalınmaz. Onun için bütün kurumların bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişiyle demokratik süreçte hükümet meydanını atanmış seçilmiş demeden el birliği ile en iyi şekilde yapıp halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

28982

TRAFİK KEŞMEKEŞİ SONA ERECEK

İlçenin yaşadığı trafik sorununun aşılması için bir dizi çalışma başlatıldığını da anlatan kaymakam Güney, “Pazar ilçemiz, trafik yoğunluğu fazla olan, otopark sorunu bulunan, trafik sıkışıklığı yaşanan, keşmekeş halinde görüntü arz eden bir kent. Bu sıkıntıyı çözme adına belediye başkanımızın da bu konudaki fikirsel ve karardaki desteği ile kendisiyle fikir birliği içerisindeyiz. Kent meydanımıza tek giriş, tek çıkış olacak şekilde gidiş gelişli değil; tek yönlü trafik uygulamasıyla adeta ring oluşturularak, trafik keşmekeşi bu şekilde aşılacaktır diye temenni ediyoruz. Bunun ilk adımlarını attık. Modern kentlerde kaldırımların genişliği şehrin medeniliğidir. İnsana saygı gösterilecek bir kültürle, şehir anlayışıyla Pazar’ımızı yeniden planlama ve o şekilde donatmak istiyoruz. Belediyemizin de tüm çalışmaları bu yöndedir. Sayın belediye başkanımız bu konuda kararlı ve azimlidir. Çalışmalarını bu yolda gerçekleştiriyor. İnşallah bizler ilçe trafik komisyonunda alacağımız kararlarla ve belediyemizin uygulamaya koyacakları kent meydanı çalışmasıyla Pazar’ımız hem yayalarımız için hem de araç kullanan sürücülerimiz için daha kolay ulaşılabilir, daha kolay gezilebilir, dolaşılabilir bir hal alacak. Bütün yapılanlar neticelendikten sonra Pazar, estetik noktada da güzel bir görünüm arz edecektir. Pazar’ın, Pazar halkının güzelliği için bunları bir an önce gerçekleştirip halkımızın hak ettiği bu hizmetleri hayata geçireceğiz” dedi.

28983

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum