1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'ın TÜBİTAK şampiyonlarına tebrik
Pazar'ın TÜBİTAK şampiyonlarına tebrik

Pazar'ın TÜBİTAK şampiyonlarına tebrik

Kaymakam Coşkun Öztürk, Rize’yi temsilen Erzurum İlinde yapılan bilim fuarı sergisinde bölge 2’ncisi ve bölge 3’üncüsü olan projelerde dereceye giren Pazarlı öğrencileri kabul etti.

A+A-

TÜBİTAK 12. Ortaokul öğrencileri arası proje yarışmalarında Rize’yi temsilen Pazar’dan Erzurum İlinde yapılan bilim fuarı sergisinde bölge 2’ncisi ve bölge 3’üncüsü olan projelerde dereceye giren danışman öğretmen ve öğrenciler Kaymakam Coşkun Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

tbtk.jpg

Kaymakam Coşkun, başarılarından dolayı şampiyon ekibi tebrik ederek ödüllendirdi.

TÜBİTAK 12. Ortaokul öğrencileri arası araştırmaları Projeleri için Pazar’dan toplam 62 Proje ile katılım sağlandı. Bu projelerden 10 ilin katıldığı Erzurum ili bölge bilim kurulu sergisine katılmaya hak kazanan toplam proje sayısı 80 iken, Rize ilinden ise 7 proje sergiye katılmaya hak kazandı. Bu 7 projede ise Rize Merkez 1, Kalkandere 1, Pazar 5 proje ile temsil edildi. 

Okullara göre dağılım yapıldığında ise TOKİ Ortaokulu 1 proje; Danışman Öğretmeni Hülya Allın öğrenci Bedirhan Düzcan, Hüseyin Sarıoğlu Ortaokulu; 1 proje Danışman Öğretmen Aydan Kurtuluş Kayan, öğrenciler Duygu Bozdi ve Burak Ataaşık, Özel Çözüm Ortaokulu; 1 proje Danışman Öğretmen Osman Bülent Buçan, öğrenci Arsen Arslan, Haberal Ortaokulu; 2 projeyle Danışman Öğretmen Sinem Kurt, öğrenciler Tuba Kalkıcı ve Ece Birben, Danışman Öğretmen Yasemin Aksakal, öğrenciler Yiğit Önkal ve Eylül Akbulut ile bölge bilim kurulu sergisinde Rize’yi temsil ettiler. Bunlardan Özel Çözüm Ortaokulu projesi Bölge 2’ncisi, Danışman Öğretmen Osman Bülent Buçan öğrenci Arsen Arslan, TOKİ Ortaokulu Projesi Bölge 3’üncüsü Danışman Öğretmen Hülya Allın öğrenci Bedirhan Düzcan ile başarı elde etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum