1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı atmacacılara yeni yer
Pazarlı atmacacılara yeni yer

Pazarlı atmacacılara yeni yer

Pazar’da 5 yıldır faaliyette bulunan Atmacacılık Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği yapılan açılış töreniyle yeni binasına taşındı

A+A-

Pazar’da 5 yıldır faaliyette bulunan Atmacacılık Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği açılışını Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz’ın gerçekleştirdiği törenle yeni yerine taşındı.




Eski Terminal karşısında Pazar Belediyesi tarafından yapılan yere taşınan Pazar Atmaca ve Atmacacılık kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği’nin açılış kurdelesini kesen Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz, “Atmaca bizim yörenin asırlardır gelen kültüründe önemli bir yer tutmaktadır." dedi.

Atmacacılığı sadece bir avlanma şekli olarak algılayamayacaklarını da ifade eden Hatırnaz, "Bu bölgenin yaşam biçimi, coğrafyası, genel yapısı, atmacacılık kültüründe kendini bulur. Pazar ilçemizde bu geleneksel kültürün yaşatılması anlamında çaba sarf eden tüm atmacacıları tebrik ediyorum. Yeni yerlerinde de bu kültürü yaşatılması için ortaya koyacakları her çabanın destekçisi olacağız.” Diye konuştu.

Son yapılan Genel Kurul’da Pazar Atmaca ve Atmacacılık kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği’nin başkanlığına seçilen Ayhan Çakır da yaptığı konuşmada 182 sertifikalı üyeleri bulunduğunu belirterek, “18 Ağustos tarihinde alanma başladı. 20 Ekim tarihinde de sona erecek. Bu kültürün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasında üzerimize düşen görevleri derneğimiz çatısı altında hayata geçirmek için uğraşıyoruz” diye konuştu.

Açılış törenine Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri ve çok sayıda atmacacı ile vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum