1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı avcılara 3600 TL'lik yelek dağıtıldı
Pazarlı avcılara 3600 TL'lik yelek dağıtıldı

Pazarlı avcılara 3600 TL'lik yelek dağıtıldı

Pazar Avcılılık, Atıcılık ve Amatör Balıkçılık İhtisas Kulübü tarafından aidatlarını düzenli ödeyen 100 üyeye toplam 3 bin 600 TL değerinde av yeleği hediye edildi.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Pazar Avcılılık, Atıcılık ve Amatör Balıkçılık İhtisas Kulübü Kurucu Üyesi ve eski başkanlardan Nahit Ağırbaş, bu yıl teşvik amaçlı bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, “Toplam 120 üyemiz var. Aidatlarını aksatmadan ödeyen 100 üyemize, teşvik amacıyla bu seneye mahsus olmak üzere av yeleği hediye ediyoruz. Önümüzdeki sezon ve gelecek yıllarda da bu tip çalışmaları devam ettirmek amacındayız. Yine de aidatlarını aksatmadan ödeyen, dürüst avcılarımıza daha değişik sürpriz hediyelerimiz olacaktır.” dedi.

avyelek2.jpg

Bu sezonki ilk av denemesinin kazasız belasız gerçekleştirildiğini kaydeden Ağırbaş, “Av sezonu 23 Ağustos’ta açılmış olup ilçe dışında ava çıkan avcı gruplarımız avlarını gerçekleştirip sağ salim geri döndüler. Bu sezon geçen yıla baktığımızda sezon biraz daha geç açıldığı için ikinci haftaya kalanlar av bulamadan geri döndüler. Dernek faaliyetlerimizi sürdürürken diğer STK’lara örnek olacak bir faaliyet içine giren arkadaşlarımız, üyelerden topladıkları aidatları dernek kasalarında biriktirip yahut huzur hakkı olarak yönetim kurulu üyeleri arasında o parayı bölüşmedik. Avcı arkadaşlardan toplanan aidatlarla birlikte, aidatlarını aksatmadan düzenli ödeyen yaklaşık 100 üyemize toplam 3 bin 600 TL değerinde av yeleği hediye olarak dağıtıyoruz. Bu tip faaliyetlerin, iyi niyet taşıyan STK yöneticilerine, üyelerinden elde ettikleri gelirleri, yine üyelerinin hizmetinde kullanma açısından iyi bir örnek teşkil ettiğine inanmaktayız.” diye konuştu.

avyelek1.jpg

Usulsüz avlanmalara karşı eğitim çalışmalarının devam ettiğini de kaydeden Nahit Ağırbaş, “Özellikle bıldırcın sezonu mevsiminde yasak olmasına rağmen kasetle avcılık maalesef bizim ilçemizde de yapılmaktadır. O konuda arkadaşlarımızı yeterince uyarmaya çalışmaktayız ancak tam olarak bu uyarılarımız yeterli kalmamaktadır. Milli Parklar, güvenlik yetkilileri ve ilgili birimler bu işin üzerine giderse bu da engellenmiş olur. Sadece bizim ilçemizde değil, tüm Türkiye genelinde maalesef usulsüz avcılık yapılmaktadır. Biz dernek bünyesinde topladığımız avcı arkadaşlarımızı, bu tip usulsüz avlanma ve çevreye, doğaya zarar verecek faaliyetler içerisinde olmamaları hususunda eğitimler veriyoruz. En azından bu sohbetler aracılığıyla bir eğitim çalışması yaparak bunları en asgariye indirmek çabasındayız. Bunun faydasını da görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum