1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı öğrenci Türkiye 1'incisi oldu
Pazarlı öğrenci Türkiye 1'incisi oldu

Pazarlı öğrenci Türkiye 1'incisi oldu

Rize Valisi Kemal Çeber de Türkiye birinciliği elde eden Pazar Vali Erdal Ata Ortaokulu öğrencisi Hacer Bal’ı kabul ederek tebriklerini iletti.

A+A-

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün ülke genelindeki ortaokul öğrencilerine yönelik 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlemiş olduğu şiir yarışmasında Pazar Vali Erdal Ata Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Hacer Bal, "Çanakkale Geçilmez" adlı şiiri ile Türkiye birinciliğini elde etti.

VALİ ÇEBER'DEN TEBRİK

Rize Valisi Kemal Çeber, Türkiye birincisi olan Pazar Vali Erdal Ata Ortaokulu öğrencisi Hacer Bal’ı makamında kabul etti. Vali Çeber, Rize’nin Pazar ilçesi Vali Erdal Ata Ortaokulu öğrencisi Hacer Bal’ın elde etmiş olduğu başarının çok değerli olduğunu ifade ederek; “Öğrencilerimizin, Çanakkale Savaşının dünü, bugünü ve yarınına ilişkin duygu ve düşüncelerini sosyal, kültürel ve tarihi önemini, ulusal ve uluslararası barış, dostluk, kardeşlik duygu ve düşünceleri ile geçmiş kültürel değerlerle yeni kültürel değerler arasında kurduğu bağı, gözlemlemeleri ile yansıtmaları açısından düzenlenen bu yarışmaları çok önemsiyorum. Bu noktada Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen yarışmada öğrencimiz Hacer Bal’ın elde etmiş olduğu başarı bizim için çok değerli. Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

paz5-051.jpg

Vali Çeber’in, Hacer Bal’ı kabulünde İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen de hazır bulundu.

paz4-060.jpg

KAYMAKAM TERZİ’YE ZİYARET
Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Pazar Vali Erdal Ata Ortaokulu Müdürü Saygün Yanılmaz, Sınıf Öğretmeni Sedef Telatar Baştopçu; Hacer Bal ve ailesi ile birlikte Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi’yi makamında ziyaret etti.

paz3-070.jpg

Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın da hazır bulunduğu kabulde, Kaymakam Terzi, başarılarından dolayı Türkiye birincisi Hacer Bal ve öğretmeni Sedef Telatar Baştopçu’yu tebrik ederek hediyelerini verdi.

paz2-083.jpg

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
Bilmez misin yabancı !
Bu cenk meydanında
Yürekleri dağlanmış yiğitler vardır.
Bilmez misin yabancı !

Bebekleri sütünden ayıran analar vardır.
Bilmez misin yabancı!
Nesli asırlara dayanan bir ecdat vardır
Bilmez misin sen heeey !

Göklerden yardıma koşan melekler vardır.
Hangi güç bu nesli ezip geçebilir?
Hangi güç bu toprakları basıp ezebilir?
Aklında zafer, kalbinde sır vardır.

Binlerce şehit kanı ile yıkanan bu toprağı,
Anadan, babadan ayrı kalan evladı,
Yürekleri acı ile kavrulan devranı,
Kimsesiz, umutsuz, yalnız mı sandın.
Duuur !

Ateşten mızrakların olsa da
Mızrağın delemeyeceği bir yürek vardır.
Güçlerin kaldıramayacağı topların olsa da
Onları kavrayacak bileğim vardır.
Kuvvetli donanman varsa ne çare...
Onları yıkacak bir aklım vardır.
Duuur !

Burası Çanakkale geçemezsin.
Yetimin öksüzün hakkı olan,
Şehadet kanıyla yıkanan bu topraklardan
Sorgusuz sualsiz geçemezsin...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum