1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı şehit yakınından vekile idam tepkisi
Pazarlı şehit yakınından vekile idam tepkisi

Pazarlı şehit yakınından vekile idam tepkisi

15 Temmuz'un Pazarlı şehidi Erhan Dural'ın ailesini ziyaret eden AK Parti Rize Milletvekili Osman A. Bak ve beraberindekiler, şehit yakınının idam tepkisi ile karşılaştı. Şehit yakını, FETÖ sanıklarının mahkemede idam gömleği ile yargılanmalarını istedi!

A+A-

sehit1aa-001.jpg

CENGİZ YILDIRIM
Pazar53 - AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Pazar Kaymakamı Cevat Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Hava Radar Komutanı Üsteğmen Coşkun Yılmaz, Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri; 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Rize Pazar Irmak köyünden Erhan Dural’ın ailesini ziyaret ederek, kabri başında dua ettiler.

sehit3-007.jpg

Rize Milletvekili Bak, şehidin annesi Ayşe Dural ve kayınpederi Süleyman Dural ile bir süre sohbet ederek, “Bu vatan; şehit ve gazilerimizin canları pahasına gösterdikleri direniş ile 15 Temmuz’da işgali önlemiş, ülkemizin bağımsızlığı yolunda tarihi bir duruş sergilemişlerdir.” dedi.  

sehit2-011.jpg

Duygusal anların da yaşandığı ziyarette göz yaşlarına hakim olamayan şehit yakını Süleyman Dural ise vatan için her daim can vermeye hazır olduklarını ifade ederek, idam konusunda atılacak adımın çabuklaştırılmasını istedi.

sehit4-009.jpg

Dural, FETÖ sanıklarının ise mağrur bir duruş ve giyim ile mahkemede şov yapmalarına izin verilmemesini isteyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız her defasında idam konusunun önüne gelmesi durumunda imza atacağını söylüyor. Neden meclis üzerine düşeni yapmıyor. Bu iş çok mu zor? Siz önerge verin biz takipçisi olalım. Bir de bu teröristler mahkemeye grantuvalet çıkıyor, şov yapıyorlar. Biz şehit yakınları bu hareketler karşısında kahroluyoruz. Ben Arabistan’da bulundum. Burada bu tür adi suçlular yargılanırken farklı bir elbise ile götürülürler. Bu FETÖ sanıkları vatana ihanet ile yargılanıyorlar ve takım elbise ile değil idam elbisesi ile götürülmeleri gerekir” dedi.

sehit1-013.jpg

Milletvekili Bak ise idam yasası için anayasa değişikliği gerektiğini belirterek, bu konunun takipçisi olduklarını söyledi.

sehit5-007.jpg

Ziyaret; şehit Erhan Dural’ın kabrinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasının ardından sona erdi.

galeri.gif

vid1.jpg


Pazarlı şehit yakınından vekile idam tepkisi paylaşan: pazar53

sehit6-006.jpg

sehit7-004.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
18 Yorum