1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı sporculardan yarı final başarısı
Pazarlı sporculardan yarı final başarısı

Pazarlı sporculardan yarı final başarısı

Mersin’de yapılan Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası, Dünya Milli Takım Seçmelerine katılan Pazarlı 2 sporcu yarı finale yükselme başarısı gösterdiler.

A+A-

Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonunca Erdemli ilçesi'nde Wonasis Resort Hotel’de gerçekleştirilen şampiyona ve seçmelere ülke genelinden 537 sporcu katıldı.

Şampiyona ve seçmelerle ilgili bilgi veren Federasyon Başkanı Niyazi Kurt, “Mersin’de düzenlemiş olduğumuz vücut geliştirme fitness şampiyonasında önümüzdeki günlerde 4 farklı ülkede yapılacak olan dünya şampiyonasında yarışacak Türk Milli Takımı’nı belirlemek ilk hedefimiz. Sırasıyla Güney Kore, El Salvador, Sırbistan ve İspanya olmak üzere 4 farklı ülkede, değişik kategorilerde yarışmalar yapılacak. Burada yarışacak sporcularımızı tespit etmeye çalışıyoruz” dedi.

fitnes1-001.jpg

Şampiyonaya farklı kategorilerde ülke genelinden toplam 537 sporcunun katıldığını ifade eden Kurt, “Sporcularımızın kulüpler arası yarışmasını sağlayarak, lisanslı ve kulüplü sporcu sayısını da arttırmayı hedefledik. 2 yıl önceki sporcu sayımıza göre bugünkü sporcu sayımızda 3 kata varan bir artış söz konusu. Bu da bizi gururlandırıyor. Gençliğimizin sporun içinde olması, kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için federasyon olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

fitnes2-001.jpg

SPORCULARI DİYETLER ZORLUYOR

Turnuvaya katılan genç sporcular, spordan çok diyetin kendilerini zorladığını belirterek, yaptıkları sporun sabır ve emek istediğine dikkat çekti.

Yarışmalar genç ve büyük bayanlar fitness ve bodyfitness ile masterlerde kıran kırana geçen ön elemelere sahne oldu. Yarışmacılar en yüksek puanı alarak finale kalmak için mücadele verdi.

serdar1-001.jpg

Rize Pazar’dan yarışmaya katılan Serdar Tonyalı, yarışmanın kendileri için iyi bir deneyim olduğunu söyleyerek, “Gerçekten iyi çekişmeli geçen bir müsabakaydı. Yapılan idmanlar, dikkat ettiğimiz diyetler ve ağır idmanlar. Yorucu bir yarışma süreci idi, Fakat kendi sıkletim olan -170 boyu kategorisi bu yarışmada üst sıklet olan -175 kategorisi ile birleştirilerek bir yapıldı. Ondan dolayı çok kalabalık bir katılım vardı podyumda. Kendimizi göstermekte zorluk çeksek de o kadar sporcunun arasında yarı finale kadar yükseldim. Kendi sıkletim olsa inanıyorum ki kupa ile dönecektim. Olsun her bir yarışma bana yeni şeyler katıyor, bir adım daha ilerliyorum. Şimdi ise formumu düşürmeden Nisan 2016’da yapılacak Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası Milli Takım Avrupa Seçmeleri yarışmalarına daha iyi bir şekilde hazırlanacağım. Bu süreçte bana idman imkânı sağlayan ve diğer gideceğim yarışmalarda da destekçi olacağına inandığım Form Fitness Spor Salonuna, otel, yol ve cep harçlıklarında bize en iyi şekilde yardımlarımı eksik etmeyen Rize Milletvekilimiz Sayın Osman Aşkın Bak ve Pazar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Basa’ya çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

gormus.jpg

Yılmaz Görmüş ise açıklamasında, “İlk deneyimime göre yapılan Türkiye Şampiyonasında elimden geleni yaparak yarı finale kadar yükseldim. İyi bir deneyimdi. Bir sonraki yarışmaya eksiklerimizi gidererek katılmayı düşünüyorum. Bu süreçte bana idman imkânı sağlayan ve diğer gideceğim yarışmalarda da destekçi olacağına inandığım Form Fitness Spor Salonuna, otel, yol ve cep harçlıklarında bize desteklerini eksik etmeyen Rize Milletvekilimiz Sayın Osman Aşkın Bak ve Pazar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Basa’ya teşekkür ederim.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum