1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazarlı taksiciler kooperatifleşiyor
Pazarlı taksiciler kooperatifleşiyor

Pazarlı taksiciler kooperatifleşiyor

Pazar'da 7 durakta 90 taksi ile çalışan taksici esnafının disipline edilmesi amacıyla düzenlenen ilk toplantıda kooperatif kurulması kararı masaya yatırıldı.

A+A-

ALİ AKYILDIZ
Minibüsçüler Kooperatifi Salonunda Pazar Şoförler Odası tarafından düzenlenen toplantıya ilçedeki 7 taksi durağında hizmet veren taksici esnaf ve durak başkanları katıldı.

taks8.jpg

Toplantıda söz alan taksiciler, kooperatif kurularak taksimetre uygulamasının başlatılması ve özellikle korsan taksicilere karşı mücadele verilmesinin sağlıklı hizmet sunulması noktasında önemli olacağını gündeme getirdiler.

taks7.jpg

Havalimanının ilçede taşımacılığa yeni bir boyut katacağını kaydeden taksici esnafı, bu anlamda kooperatif kurulmasının bazı yanlışlıkları da ortadan kaldıracağını ifade ettiler.

taks5.jpg

Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, özellikle Pazar’da kurulacak havalimanı öncesi ilçede faaliyet gösteren taksici esnafının bir düzen çerçevesinde çalışmasının çok önemli olduğunu belirterek, “İlk kez bu toplantıyı düzenledik. Burada hepimizin fikirlerini harmanlayıp gelecekteki çalışma yöntemlerimizi belirleyeceğiz. Kooperatif kurulduğunda korsan çalışan taksicilere önlem için iyi bir adım olacak. Elimizdeki değerlere, duraklara sahip çıkarak güzel bir biçim kazandırmış olacağız. İlçemizde yapılacak büyük değer havalimanında kurulacak taksi durağı için tedbirleri alacağız. İlçemizde faaliyet gösteren taksilerin araçlarında bulunan uygunsuz aksesuarlar gözden geçirilmelidir. Taksimetre kullanarak Pazar halkına alıştırmalıyız. Çalışan taksi şoförlerimiz ne kadar önemli iş yaptığının bilinci içerisinde, bir insanın canını teslim ettiği taksi şoförü olduğunu unutmamalı ve aracına binen-inen müşteriye iyi davranmalıdır. Her türlü uyarılara kulak vermeliyiz. Çok önemli bir kamu hizmeti veriyoruz. Bu anlamda bizlere her zaman destek çıkan Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Basa’ya da özellikle teşekkür ediyoruz.” dedi.

taks6.jpg

Başkan Yüksel, toplantının verimli geçtiğini ve ilerleyen günlerde yeniden bir araya gelip alınacak kararları resmiyete taşıyacaklarını da sözlerine ekleyerek,  bu alandaki çalışmalarını devam ettireceklerini söyledi.

taks4.jpg

taks3.jpg

taks2-001.jpg

taks1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum