1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. PAZARSPOR

  4. PAZARSPOR ALTINORDU'DAN FARK YEDİ
PAZARSPOR ALTINORDU'DAN FARK YEDİ

PAZARSPOR ALTINORDU'DAN FARK YEDİ

Ligde kalmayı garantileyen Pazarspor ile şampiyonluğunu ilan eden Altınordu arasındaki maçı ev sahibi ekip 3-0 galip kapattı

A+A-

Alsancak Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı 0-0 berabere tamamlanan maçın; 56, 66 ve 83'üncü dakikalarında üst üste 3 gol bulan ev sahibi Altınorduspor, Pazarspor'u 3-0 mağlup etti...
 
paz1.20140504181530.jpg

STAT: DYO Alsancak
HAKEMLER: Yavuz Çetin, Engin Gökçe, çağlar Yıldız
ALTINORDU: Evren – Furkan, Sinan, Murat, Gökhan Yılmaz – Halil İbrahim, Timur, Arif, Gökhan Karadeniz (Dk.83 Mert Hakan), Engin (Dk.42 Ozan Sol) – Taha (Dk.75 Doğan Karakuş)
PAZARSPOR: Fethi - Uğur, Nuh, Erdinç, Aykut (Dk.78 Devrimcan)- Hacı (Dk.83 Oğulcan), Ramazan (Dk.69 Hakan), Cabir, Muhammed – Umut, Feyyaz
GOLLER: Dk.56 Halil İbrahim, Dk. 66 Arif, 83 Doğan Karakuş (Altınordu)

PTT 1. Ligi’ne yükselmeyi geçen hafta garantileyen Altınordu, şampiyonluk maçında Pazarspor’u yendi: 3-0
9. dakikada Halil İbrahim sağdan yayın üzerine çıkardı, Engin Güngör uygun durumda vurdu. Savunma son anda ayak koyarak tehlikeyi önledi.
10. dakikada Halil İbrahim’in pasında yayın üzerinde topla buluşan Gökhan Karadeniz, 3 kişiyi geçip sol ayağıyla köşeye vurdu, direğe çarpan top auta gitti.
13. dakikada Gökhan Karadeniz sağdan uzak direğe çıkardı, Taha gelişine voleyi çaktı, top üstten auta gitti.
18. dakikada Gökhan Yılmaz soldan penaltı noktasına kesti, Gökhan Karadeniz röveşatayı vurdu, kaleci son anda uzanıp çıkardı.
34. dakikada Timur yayın üzerinden vurdu, yan direkten dönen topu altı pasın köşesinden Engin çaktı, kaleci Fethi uzanıp çeldi, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
38. dakikada Pazarspor savunmasından topu kapan Engin, altı pasın üzerinden vurdu, yandan aut.
56. dakikada Halil İbrahim ceza sahası yayının üzerinden sol ayağıyla topu köşeye plaseledi: 1-0.
66. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Arif, müthiş vurdu, üst direğe çarpan top filelere gitti: 2-0.
83. dakikada Gökhan Karadeniz’in pasında savunmanın arkasında topla buluşan Doğan Karakuş, kaleciyi de geçip plaseyi yaptı: 3-0.

MAÇTAN NOTLAR

ALSANCAK Stadı, tarihi günlerinden birini daha yaşarken her yer kırmızı-lacivert oldu. Stat, dev Altınordu bayrakları, balonlar, kurdeleler ile süslendi. Açık ve kapalı tribün tıka basa dolarken maçı 7 bin 500’ün üzerinde taraftar izledi.
Açık tribünde, sayıları 2 bini bulan Altınordu Futbol Okulu öğrencileri ve velileri yer aldı. Öğrenciler tribünde “Adam gibi ağabeylerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” ve “Adam gibi ağabeylerimizin, adam olacak kardeşleri” yazılı büyük pankartlar açtılar.
Özkan ailesi adına Seyit Mehmet Özkan’ın kardeşi Mustafa Özkan ile Özkan DÇ Genel Sekreteri C. Sezai Öncü, mücadeleyi protokol tribününde yan yana takip ettiler. Tüm protokol ve basın tribününe günün anısına öze olarak yaptırılan atkılar armağan edildi.

Başkan Seyit Mehmet Özkan, karşılaşmayı protokol tribüne yerine açık tribünde çocuklarla birlikte izledi. Özkan’la birlikte Futbol Okulları Direktörü Mahmut Gözüaçık ile Yeşilyurt Merkez Futbol Okulları Direktörü İsmail Sütçü de açıkta yer aldı.

Futbolcular, sahaya Down Sendromlu çocuklarla el ele vererek çıktılar Pazarspor takımı da jest yaparak, kırmızı-lacivertli futbolcuları alkışlarla sahaya çıkardılar. Konuk ekibin bu hareketi tribünlerden büyük alkış aldı. Pazarspor, sahaya da “Şampiyonu kutluyoruz” yazılı pankartla çıktı.
Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın geçen hafta futbolcuların önünde eğilerek saygı duruşunda bulunması üzerine bu kez de kırmızı-lacivertli taraftarlar futbolcular önünde saygı duruşunda bulundu.

Taraftarlar, takıma iki sezonda iki şampiyonluk yaşatan Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu’na özel ilgi gösterdi. Genç teknik adam, “Bu taraftar seninle gurur duyuyoruz” tezahüratlarına alkışlarla karşılık verdi.

Açık tribünde 100 metrekare büyüklüğünde  “Geliyor Türkiye’nin Altınordu’su”, “Kırmızı Şeytanlar”, “Şampiyon Altınordu” yazılı dev grafitiler açıldı.

Karşılaşmayı İzmir Milletvekilleri Binali Yıldırım, İlknur Denizli, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar ile çok sayıda davetli ve üst düzey bürokrat da izledi.

altinordu.jpg

ALTINORDU, 2. Lig Kırmızı Grup şampiyonluğu kupasını Pazarspor maçından sonra aldı. Kupayı, TFF Yönetim, İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Murat Cömert ile Özkan ailesi adına Mustafa Özkan’a, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte takdim etti. Kaptan ile Özkan’ın kupayı kaldırmasıyla ortalık görsel bir şölene dönüştü. Bir yandan konfeti yağarken, diğer yandan sis bombaları ve yer volkanlarıyla statta renk cümbüşü yaşandı.  Teknik heyet ve futbolcular, sevinç içerisinde kupayı kaldırırlarken daha sonra şampiyonluk turu attılar. Timur Temeltaş ise kupayı, maçı açık tribünde çocuklarla birlikte izleyen Başkan Seyit Mehmet Özkan’a götürdü. Daha sonra tüm takım da Timur’a eşlik ederek bu büyük sevinci başkanla birlikte paylaştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum