1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. PAZARSPOR

  4. Pazarspor'da yeni başkan Mustafa Taşkın
Pazarspor'da yeni başkan Mustafa Taşkın

Pazarspor'da yeni başkan Mustafa Taşkın

Pazarspor'da Hüseyin Yangın'ın aday olmadığı olağan genel kurula başkanlık için 3 aday başvuru yapmıştı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği genel kurulda başkanlığa Mustafa Taşkın seçildi.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazarspor Olağan Genel Kurulu Pazarspor Tesislerinde gerçekleştirildi.

pazars4-014.jpg

Divan Başkanlığını Ömer Ergenç’in yaptığı olağanüstü kongrede, daha önce adaylık başvurusu yapan Talat Kayabaş, kongre öncesi çekilme kararı aldı.

paz7-018.jpg

BAŞKAN ADAYI KESİMAL'DEN SERT ELEŞTİRİLER
Kongreye Başkan Adaylarından Süleyman Kesimal’in yaptığı konuşma damgasını vurdu.

Kesimal, adaletsiz bir seçim süreci yaşandığını ve borcu olan bazı üyelerin aidatlarının, bu kongrede aday olmayan Hüseyin Yangın tarafından ödenerek, kulüpteki alacağına mahsup edildiğini, bunun yanında birçok delegenin de borcu gerekçe gösterilerek üyelikten ihraç edildiğini söyledi,

Kesimal yaptığı konuşmada, “Hem Pazarspor’a sahip çıkılmıyor, kimse aday olmuyor diyorsunuz hem de biz aday olunca böyle tek taraflı işler yapılıyor. Çay üreticilerinden destek alamadık, Pazar'da STK’lar bizi desteklemedi, belediye desteklemedi diyorsunuz; yönetim kurulu üyeliği yapmış, STK başkanlığında bulunan kişileri borcundan dolayı üyelikten siliyorsunuz. Basında da yer aldı; ‘çay üreticisinin verdiği para ile 2 personelimizin sigorta pirimi bile ödenmiyor. Sizin çay parası desteğinizi istemiyoruz’ diye açıklama yapıyorsunuz, bugün burada gelip ‘çay üreticisi bize destek olmuyor’ diyorsunuz. Sizin bu anlayışınız karşısında kalkıp çay üreticisinden, STK’dan destek istemeniz ne kadar mantıklı? 10 yıllık borcu olan üye, burada oy kullanabiliyor ama kulüpten alacağı olan STK başkanı, aidat borcu var diye üyelikten siliniyor. O zaman kalkıp 'Pazarspor’u biz bırakınca kimse sahip çıkmıyor' demeyeceksiniz.” dedi.

Kesimal, kulübün borçlarıyla ilgili de çelişkili bilgiler verildiğini de ifade ederek, gelinen süreçte bu şekilde bir yarışın içerisine girmenin anlamsızlaştığını ve mevcut delege yapısının şeffaf hale getirilerek, silinen isimlerin haklarının iade edilmemesi durumunda aday olmasının da bir anlam ifade etmeyeceğini söyleyerek, başvurusunu geri çektiğini söyledi.

paz6-022.jpg

BAŞKAN YANGIN'DAN SAVUNMA
Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın ise Kesimal’in iddialarına cevap vererek, üyelik aidatlarını; İstanbul’da tanıdığı, Pazar’a gelemeyen kişilerden toplayıp alacağına karşı mahsup ettiğini kabul ederek, bunun doğal bir olay olduğunu söyledi. 

Yangın, “Kendi kardeşim dahil, eş dost tanıdığım kişilerden aidat borçlarını ödemeleri konusunda çaba gösterdim. Bunu başkan adayı olarak sizlerin de yapması gerekirdi. Delegelerle istişare ederek, projelerinizi anlatarak destek istemeniz gerekirdi. Bizim hesaplarımız hep evraklı ve şeffaftır. Bu konuda hiçbir şaibeye mahal verecek durum yoktur. Benim kendi alacağım noktasında feragatim söz konusudur ancak şirketimin alacakları var. Ortaklarım var. Onların adına bağış yapamam. Yine de başkanlığı kazanın ben bu anlamda da size gereken destek için söz vereyim” şeklinde konuştu. 

paz5-031.jpg

TAŞKIN'DAN YATIŞTIRICI KONUŞMA
Başkan Adayı Mustafa Taşkın ise yaptığı konuşmada, bugüne kadar en tartışmalı ancak en güzel kongreyi yaşadıklarını ifade ederek, “Süleyman kardeşimin medeni cesaretini tebrik ediyorum. Kongreler hataların, eksiklerin dile getirileceği yerlerdir. Burada her şeyi konuşup ortak paydamız olan Pazarspor için el ele vereceğiz. Önümüzdeki dönemde bu hatalarımızı telafi edip hep beraber Pazarspor için çalışmalıyız. Pazarspor’u yaşatamazsak başkanlığına aday olacak bir kulüp de olmayacak. Onun için el ele verip çalışmalıyız” dedi.

Kongre sonunda tek aday olarak seçime giren Mustafa Taşkın’ın listesi yapılan açık oylama ile kabul edildi.

pazars1-019.jpg

İŞTE YENİ YÖNETİM
Mustafa Taşkın Başkanlığında Pazarspor yönetimi şu isimlerden oluştu: Murat Karahan, Ahmet Yavuz Hekim, Sami Kalyoncu, Nurettin Altaylar, Selahattin Bal, Yusuf Kenan Parlak, Rıfat Uluşahin, Mehmet Engin, Hasan Telatar, Cengiz Alimoğlu, Ali Güney, Talat Günday, Hilmi Baltacı, Polat Kanberoğlu ve Bahattin Bozkurt.

pazars3-015.jpg

ONURSAL BAŞKANLIK TEKLİFİ

Pazarspor Başkanlığı görevini bırakarak aday olmayan Hüseyin Yangın'a plaketle teşekkür edilirken, onursal başkanlık için de divana teklif sunuldu.

pazars2-018.jpg

TÜM HABER VİDEOLARINI www.facebook.com/PAZAR53COM adresinden izleyebilirsiniz.

KONGRE AÇILIŞ KONUŞMASI:

BAŞKAN HÜSEYİN YANGIN'IN KONUŞMASI:

TEKNİK DİREKTÖR ŞEVKİ TONYALI'NIN KONUŞMASI:

BAŞKAN ADAYI SÜLEYMAN KESİMAL'İN KONUŞMASI:

BAŞKAN HÜSEYİN YANGIN'IN İDDİALARA CEVABEN YAPTIĞI KONUŞMA:

BAŞKAN ADAYI MUSTAFA TAŞKIN'IN KONUŞMASI:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
24 Yorum