1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pilav gününde bir araya geldiler
Pilav gününde bir araya geldiler

Pilav gününde bir araya geldiler

Pazar İmam Hatip Lisesi’nin 30. kuruluş yılında tertiplenen ilk pilav günü duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

A+A-

Pazar İmam Hatip Lisesi’nin 30’uncu kuruluş yıldönümünde eski ve yeni öğrencilerle öğretmenlerin kaynaştığı pilav günü duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Okul binasındaki pilav gününe okulun eski öğretmenlerinden Adem Dedecan, Hidayet Bodur, Nuri Akbaba, Sezer Sancak ile birlikte mezun öğrenciler katıldı.

Uzun yıllar sonra birbirleriyle karşılaşan öğrenci ve öğretmenler hasretle kucaklaşırken eski günler yâd edildi.

Okul salonundaki program, saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Merkez Camii imamı ve okulun ilk mezunlarından Muhammet Alpay’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla devam eden programda eski hatıraların canlandığı resim slayt gösterisi yapıldı.

Gösterilerin ardından ilk konuşmayı Pazar İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Çatan yaptı.
 Bir zamanlar öğrencisi olduğu okulun idarecisi olarak eski sınıf arkadaşları ve öğretmenlerinin karşısında yoğun bir duygu atmosferi yaşadığını ifade eden Çatan, “Okulumuzun mezunlarını bir araya getirmek, kaynaşmayı sağlamak amacıyla çok zamandan beri hazırlık yapıyorduk. Ancak dile de hoş geldiği için 30’uncu yılda bu organizasyonu yapmak nasipmiş. İmam Hatip Lisesi’ne devam etmemde büyük emeği olan özellikle Adem Dedecan hocamıza minnet duygularımı anlatamam” dedi.

Okul öğrencilerinin yıl içerisinde derece elde ettikleri şiir ve makalelerin okunmasının ardından Pazar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevinde de bulunan okulun 80’li yıllardaki öğretmeni Adem Dedecan duygulu bir konuşma yaptı.


“Beni öğrencilerim davet etmiş de gelmez miyim?"
diye konuşmasına başlayan Dedecan, "Bu pilav gününe yetişmek için yola çıktığımda direk bir araç bulamadım. Şehirlerden aktarmalı arabalarla koştum geldim. Her zaman da ne durumda olursa olsun mutlaka gelirim. Emekli oldum ancak eğitime bir dershanede devam ediyorum” dedi. Adem Dedecan, konuşmasında geçmişteki okul anılarından da örnekler verdi.


Daha sonra söz alan Hidayet Bodur ise Adem Dedecan’ın çok güzel örneklerle hatıralarını tazelediğini ifade ederek, “Bu duygu atmosferinde bana söyleyecek çok şey kalmadı. Burada o dönemdeki meslektaşlarımız ve öğrencilerimizle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Matematik öğretmeni Nuri Akbaba da yaptığı konuşmada, Pazar İmam Hatip lisesinden güzel anılarla ayrıldığını belirterek, “Bugün o anıları tazelediğimiz pilav gününde duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra mezun olan öğrencilerden bazıları söz alarak anıları tazelediler. Geçmiş zamandan açılan sayfalar duygulu anlar yaşatırken zaman zaman kahkahalar ve zaman zaman da hüzünlü anlar yaşandı.

Pazar İmam Hatip Lisesi’nin 30’uncu kuruluş yıldönümünde tertiplenen etkinlik pilav yeme ve sohbetlerle devam etti.

Okulda açılan deftere, pilav gününe katılan öğretmen ve öğrenciler iletişim bilgilerini kaydettiler.

Gelecek yıl pilav gününün 2’ncisini daha geniş bir katılımla düzenlemek üzere sözleşen öğretmen ve öğrenciler toplu fotoğraf çektirdikten sonra dağıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
24 Yorum