1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pis sular dereleri kirletmeyecek
Pis sular dereleri kirletmeyecek

Pis sular dereleri kirletmeyecek

Pazar Belediyesi, kanalizasyon şebekesini bir noktada toplayarak derelerin kirlenmesini önleyecek projeyi harekete geçiriyor.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar Belediye Fen İşleri Müdürü Varol Türkyılmaz kanalizasyon şebekesini bir araya toplayarak kurulacak pompa tertibatı sayesinde denizin 2 kilometre uzağına ve 40 kulaç derinliğine basacak sistemin İller Bankası ve Bayındırlık aracılığıyla ihale edilerek çalışmalara başlandığını söyledi.

Türkyılmaz, bu proje sayesinde derelerin de kirliliğinin önleneceğini belirterek, “Kanalizasyon şebeke projemizin zemin sondajı ve bununla İlgili laboratuar çalışmaları başladı. Atık su tesisi ön fizibilite raporu hazırlanması için ilk çalışmaları da başlattık. Yapılacak tesis sayesinde ayrışma işlemleri neticesinde pompalar vasıtasıyla denizin altına gönderilecek. Bu proje yaklaşık olarak 5 milyon YTL’ye mal olacak. Yıl sonuna kadar da hizmete girecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum