1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Piskopos: 'Papaz iman şehididir!'
Piskopos: 'Papaz iman şehididir!'

Piskopos: 'Papaz iman şehididir!'

Piskopos Trabzon'daki ayin töreninde konuştu: 'Papaz arkadaşımız Trabzon’da bize göre iman şehidi olmuştur!'

A+A-

Hakan DEĞİRMENCİ
İki yıl önce görev yaptığı Trabzon Santa Maria Katolik Kilisesi"nde suikaste uğrayarak hayatını kaybeden Papaz Andrea Santaro'nun ölüm yıldönümü dolayısıyla bugün kilisede ayin düzenlendi. Dini törenden önce kilise önünde bir açıklama yapan Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese, bir saldırı sonucu öldürülen Andrea'yı anmak için buluştuklarını belirterek, ''Burada onu hatırlamak, onun adına, onun ruhuna dua etmek için bulunuyoruz'' dedi. Ruhsallığı yaşamak ve dua edebilmek için kilisede toplandıklarını ifade eden Padovese “Trabzon Kilisesi her zaman açık kalacaktır. Biz kendi yolumuzda devam ediyoruz. Bunun için hiçbir sorunumuz yok'' dedi.

Kilisedeki ayinin ilk 10 dakikasından Türk basınına görüntü alma izni verildi. Törene Diyanet İşleri Başkanlığı ve Trabzon Müftülüğünü temsilen Müftü Vekili Abdurrahman Küçük de katıldı. Küçük, katılımcılara ''Hoşgeldiniz'' dedi ve yeniden taziyelerini dile getirdi. Küçük, ''İslamiyet barış dinidir. Tüm semavi dinlerde olduğu gibi bizim dinimiz de katiyen bir insanın haksız yere yaşama hakkını elden almayı hak görmez'' diye konuştu. Semavi dinlerde ortak değerler olduğunu ifade eden Küçük, her türlü cana kast olayına, şiddete ve cinayete karşı olduklarını vurguladı.

Terni Başpiskoposu ve İtalya Piskoposlar Konferansı Diyalog ve Ekümenizm Komisyonu Başkanı Vicenzo Paglia da Rahip Santoro'yu anma törenine katılan herkese teşekkür ederek, ''Santaro'nun öldürüldüğü bu mekanda ruhuna dua etmek için toplandık'' dedi. Santoro'nun kendi inancıyla tüm dünyaya örnek olduğunu belirten Paglia, ''Sevgi yolunda ilerlemeye kararlıyız. Andrea bu yolda bize çok şeyler öğretmiştir, örnek olmuştur. Bu olayı gerçekleştiren kişinin içine tanrı sevgi versin ve bu herkes için örnek olsun. Santoro, bizlere, kin ve nefreti sevgiyle yenebileceğimizi anlattı'' ifadelerini kullandı.

Paglia, Santoro'yu yakından tanıma fırsatı bulduğunu, kendisinin okul arkadaşı olduğunu sözlerine ekledi. Paglia, ''Santaro bizim için iman şehididir” dedi. Daha sonra, Paglia başkanlığındaki özel ayin hep birlikte gerçekleştirildi. Santoro'nun kız kardeşi Maddalena Santoro'nun da aralarında bulunduğu 25 kişinin katıldığı ayin, Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese'nin duasının ardından okunan ilahilerle tamamlandı. Töreni, İnsan Hakları Derneği Trabzon Şube Başkanı Gültekin Yücesan da izledi. Papaz Santaro, 5 Şubat 2006 günü O.A'nın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. O.A."ya 18 yıl 6 ay; yani en üst seviyeden ceza verilmişti. O.A. şu anda 19 yaşında...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum