1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Polis Albayrak, savunmasız!
Polis Albayrak, savunmasız!

Polis Albayrak, savunmasız!

Gazi olayları nedeniyle meslekten ihraç edilen polis memuru aldığı tehditere karşı başvuru yaptığı halde silah ruhsatı bile verilmedi!

A+A-

Muhammet KAÇAR - Meslekten ihraç edildikten sonra silahı alınan gazi hükümlüsü eski Polis memuru Adem Albayrak, terör örgütü DHKP-C yanlısı bazı İnternet sitelerinde adının resmiyle beraber ölüm listelerinde yer alması nedeniyle, ihraç sonrası müracaata bulunduğu ancak silah ruhsatının verilmediği öğrenildi. Albayrak, Gazi olaylarının yıl dönümünde terör örgütlerinin onca tehditlerine rağmen savunmasız bırakıldı.
Gazi hükümlüsü eski Polis memuru Adem Albayrak, terör örgütü DHKP-C yanlısı bazı İnternet sitelerinde adının resmiyle beraber ölüm listelerinde yer aldığını öne sürerek, meslekten ihraç edildikten sonra Rize’de silah ruhsatı talebinde bulunduğu öğrenildi. Sabıkası nedeniyle ihraç edildikten sonra silahı alınan Albayrak, savunmasız kaldığını öne sürerek yeniden kendisine silah taşıma hakkı verilmesini istediği fakat İçişleri Bakanlığı’ndan onay çıkmadığı belirtildi. Albayrak, ihracından bir süre sonra memleketi Samsun’a yerleştiği öğrenildi. Albayrak, Gazi olaylarının yıl dönümünde terör örgütlerinin onca tehditlerine rağmen savunmasız bırakıldı.
Adem Albayrak, ihracından sonra yaptığı açıklamalarında "Ne yaptıysak vatanımızı ve milletimizi çok sevdiğimiz için yaptık. 20 yıl polis olarak hizmet ettim. Daha önce de söylemiştim. Vatanımız ve milletimiz için şehit olanlar gazi olup sakat kalanlar var. Onların yanında bizim çektiklerimiz hiç sayılır. Onların yanında yaşadıklarımızdan dolayı şikâyet etmek bize yakışmaz. Bugün görevinin başında bir polis memuru olmasam bile, vatanım ve milletim için sivil olarak ta her türlü fedakârlığı yapmaya hazırım. İnandığım bu değerler uğruna gerekirse canımı da seve seve veririm” diye konuşmuştu.
İstanbul Gazi Mahallesi'nde 12-13 Mart 1995'te, yaşanan olaylarda 17 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. 20 polis hakkında açılan davada, Adem Albayrak, dört kişiyi öldürmekten üç yıl dört ay hapis cezasına mahkum olmuş ve cezalar ertelenmişti. 2002 yılında Rize Terörle Mücadele Şubesi'nde görevlendirilen Albayrak, 2006 yılının Haziran ayında, Yargıtay karar dosyasını onaylayınca, bir yıldan fazla hapis yattığı için görevinden ihraç edilmişti.
Öte yandan Rize ‘deki görev süresinde, hırsızlık zanlıları ile polis arasında çıkan silahlı çatışmada bir kişiyi yaraladığı gerekçesiyle Adem Albayrak hakkında dava açılmıştı. Albayrak hakkında açılan dava Rize Ağır Ceza mahkemesinde sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
18 Yorum