1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Prof. Gören: 'Cami imamını dinledim, doktor oldum!'
Prof. Gören: 'Cami imamını dinledim, doktor oldum!'

Prof. Gören: 'Cami imamını dinledim, doktor oldum!'

Memleketi Pazar'da konferans veren Prof. Taner Gören, sağlıkta ilerleme kaydedilmediğini iddia ettiği konuşmasında, "Camimizin imamı istedi, doktor oldum' ifadelerini kullandı!

A+A-

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Taner Gören, Pazar’da “Kalp Krizi, Felç ve Yüksek Tansiyon Hastalıkları” konulu bir konferans verdi.

goren1.jpg

Belediye Kültür Salonu’nda Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ve STK temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşen konferansta konuşan Prof. Dr. Gören, 40 yıldır sağlık sektöründe bulunduğunu belirterek, bu günlerde sağlıkta çok sıkıntılı günlerin yaşandığını öne sürdü.

goren2.jpg

“Şu anda salonda ilkokul sıralarında beraber olduğumuz arkadaşlar var” diye sözlerine devam eden Gören, “Okul hayatı yıllarım çok maceralı geçti. Önce Makine mühendisi olmak istedim. Okulu kazandım. Lakin daha sonra doktor oldum. İyi ki de olmuşum. Makine mühendisi olsaydım, size şu anda ne anlatacaktım? Sağlık çok önemlidir. 40 yılım bu meslekte geçti. Hastalarımla birebir çalışıyorum. Pazar’dan gelen birçok hastam var. Onların sağlığına kavuşmak için katkım olduysa ne mutlu bana. Köyümde camimizde imam vardı. Bana ilk Kur’an okumayı o öğretti. Bana ‘sen fen tahsili yap, kabiliyetin fazla’ dedi. Ben de onu dinledim. Doktor oldum. Kardiyoloji mesleğini daha sonra seçtim. Önce doçent yardımcısı, ardından doçent oldum. Bu sırayı geçmek oldukça zordu. Ondan sonra ise profesör oldum. Bu iş sabır ister.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum