1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ramazan engel tanımıyor
Ramazan engel tanımıyor

Ramazan engel tanımıyor

Görme engelli Ramazan Dursun, azmi ve hayata bağlılığıyla tüm engellilere örnek oluyor.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar’da yaşayan görme engelli Ramazan Dursun, hayata olan bağlılığı ve zorluklara karşı verdiği mücadeleyle tüm engellilere örnek oluyor.

ram1.jpg

İki gözü de görme engelli olan Ramazan, kamu yönetimini bitirip kamu kurumunda çalışırken, sosyal hayatta da kendini ifade etme anlamında dikkat çekiyor.

ram2.jpg

Engellerin aşılmak için var olduğunu söyleyen Ramazan Dursun, ilçedeki fitness salonunda spor yaparak zinde kalıyor. 

ram3.jpg

Fitnes salonu antrenörü Mustafa Alptekin de Ramazan’ın azmi ve çalışmalarıyla örnek olduğunu ifade ederek, “Bireyleri topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için büyük küçük hepimizin yapabileceği bir şeyler vardır. Bugün burada çok güzel bir olaya imza atıyoruz. Görme engelli ancak gönül gözü açık Ramazan Dursun kardeşimizin spor aşkının ve spor anlayışının en büyük katkısıyla hayatına sporu kavuşturuyoruz. Onun sporla birlikte hayatındaki olumlu değişikliğe hep birlikte tanık olacağız. Vücudumuzun beslenme ihtiyacı olduğu gibi spora da ihtiyacı vardır. Kendini beslenme ihtiyacı gibi hatırlatmaması bizleri şaşırtmasın. Çünkü spor yapma alışkanlığı kazanmış bir birey beslenme gibi spor yapma ihtiyacı da duyar. Spor yapma ihtiyacı duyan birey sporun, hayatındaki olumlu değişikliklere nasıl katkısı olduğunu deneyimlemiştir. Çağımızın en büyük engeli biziz, biz ve bahanelerimiz. Bahanelerimizle kendimizi engelliyoruz ve bahanelerimizle sağlıklı ve kaliteli yaşamdan kaçınıyoruz. Bahaneleri bir kenara bırakın ve spor yapalım. Tıpkı Ramazan gibi.” dedi.

ram4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum