1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Ramazan'da hava nasıl Haritalı
Ramazan'da hava nasıl Haritalı

Ramazan'da hava nasıl Haritalı

Ramazan Bayramı'nın 2. ve 3. gününde yağış bekleniyor. İşte gün gün pazara kadar hava raporu:

A+A-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı tahminlere göre, Ramazan Bayramı'nın 2. ve 3. günü yağışlı geçecek.

Yağmurlarla birlikte hava sıcaklığı da azalacak. Meteoroloji'nin Bayram Hava Tahmin Raporu'na göre, hava sıcaklığının önümüzdeki iki gün boyunca tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Arefe günü ise Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Hatay çevrelerinde, yerel ve kısa süreli olmak üzere sağanak yağış geçişlerinin olması tahmin ediliyor.

Rapora göre, Ramazan Bayramı'nın 1. günü; yurt geneli parçalı ve az bulutlu, kuzeybatı kesimler öğle saatlerinden itibaren çok bulutlu, Marmara'nın güney ve batısı ile Kuzey Ege kıyıları sağanak yağışlı ve hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 23-24, iç kesimlerde 24-26, güney kesimlerde 28-30 derecelerde olacak.

2. gün, yurdun kuzeybatı kesimleri, cuma gecesinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. Bu sebeple Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de görülecek sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren iç bölgelere yayılması bekleniyor.

Ramazan Bayramı'nın 3. günü ise Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın şiddetini artırarak kuvvetli rüzgar ile birlikte yurdun kuzey iç ve batı kesimlerinde etkili olması, hava sıcaklığının da tüm yurtta 8-10 derece azalması tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA RAPORU

Bugün



Yarın

Arife Günü:



Bayramın 1. Günü

Bayramın 2. günü

Bayramın 3. günü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız